PRODUŽENO FINALE: Zvezda smanjila vođstvo Partizana na 2:1

Prva dva meča Partizan je dobio sa 82:54 i 71:69. Četvrta utakmica serije koja se igra do tri pobede na programu je 12. juna, a domaćin je Crvena zvezda.

Večerašnji meč odigran je u hali Pionir pred 6.000 gledalaca, a sudili su Milija Vojinović (Novi Sad), Marko Juras (Beograd), Vladimir Jevtović (Beograd).

PARTIZAN: Andrić, Lovernj 13, Milutinov, Vesterman 5, Gordić 5, Lučih 26, Milosavljević 13, Bogdanović 4, Gagić 2, Musli 6, Đekić, Bertans.

CRVENA ZVEZDA: Đokić, Subotić 7, Rakočević 18, Mitrović, Lazić 8, Simonović 3, Milovanović, Savović 12, Katić 10, Radivojević 2, Nelson 8, Skot 8.

Partizan nije uspeo da iskoristi prvu meč loptu i dođe do 12. uzastopne titule prvaka. Kao i u prvom meču pitanje pobednika nije bilo poznato sve do poslednjeg minuta, ali ovog puta izabranici Duška Vujoševića su katastrofalno izvodili slobodna bacanja (39-24).

Sa 15 promašenih penala ne bi mogli da pobede ni mnogo slabije ekipe nego što je Crvena zvedzda. Bekovi Partizana Bogdanović i Milosavljević rano su ušli u problem sa ličnim greškama, što je iskoristio kapiten Rakočević i sa pet vezanih poena u 17. minutu vratio svoj tim u igru (34:34).

Domaćin je do tada diktirao tempo, bio za nijansu bolji rival, ali nije uspeo da u nekoliko navrata dođe do opipljivije prednosti. Crno-beli su sredinom treće četvrtine napravili seriju 10:0 i prvi put u meču stigli do dvocifrene prednosti (58:48). Delovalo je da je šampion tada prelomio meč, ali su njegovi košarkaši nastavili da očajno izvode slobodna bacanja, što je Zvezda iskoristila i serijom 19:3 došla do preokreta (61:68).

Pri rezultatu 74:77, Lučić je izgubio loptu, a Nelson u sledećem napadu poentirao za nedostižnih pet poena razlike na 20 sekundi do kraja meča. To je bio znak da oko 500 navijača Zvezde počnu sa slavljem, jer su njihovi ljubimci vratli brejk i imaju priliku da za dva dana poravnaju rezultat u finalnoj seriji plej-ofa.

(Tanjug)

Pogledajte još