Problemi sačekali novog predsednika Zvezde

BEOGRAD, 27. maja 2009. (Beta) - Novog predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića prvog radnog dana na toj funkciji sačekao je uvećan dug zbog koga je račun tog fudbalskog kluba u blokadi, isključeni telefoni i nepokošen teren, jer za kosilice nema goriva.

Lukić, ipak, nije izgubio optimizam.

"Garantujem da oni koji su do sada iskorišćavali Zvezdu, neće pobediti", ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare Lukić, koji je za predsednika Zvezde izabran na sinoćnoj Skupštini.

"Ne verujem da je sve to sasvim slučajno... Sada se vidi koliko ko voli Zvezdu i da je sve ovo što se do sada dešavalo, bila farsa. Mogu samo da apelujem da se prestane sa nanošenjem štete Crvenoj zvezdi", kazao je član generacije "crveno-belih" koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope.

Lukić nije želeo da, iako je to najavio pre izbora, govori o kadrovskim rešenjima u klubu, već rekao da ekipi treba mir pred poslednju utakmicu sezone, u subotu u Kruševcu protiv Napretka.

"Dokle god postoji šansa da se domognemo drugog mesta na tabeli moramo da se borimo", kazao je Lukić kome su izbor za predsednika čestitali bivši čelnici kluba Dragan Džajić i Dragan Stojković, kao i član uprave "večitog rivala" - Partizana, Gordan Petrić.

Članovi prethodne Zvezdine uprave, međutim, nisu to uradili.

Lukić ih je pozvao da dokažu da su navijači Zvezde tako što će finansijski pomoći klub, ali je potvrdio da je već za danas planirao da, kako je rekao, "na civilizovan način" raskine saradnju sa dosadašnjim generalnim sekretarom Sašom Kozićem koji do konferencije za novinare nije došao na posao.

Novinari su Kozića sreli po završetku konferencije, ali on nije želeo da govori za medije, već je najavio saopštenje za dan ili dva.

Očekuje se da će Kozića naslediti Andrija Kleut, zatim da će novi trener Zvezde, koju privremeno predvodi Siniša Gogić, biti Vladimir Petrović "Pižon", a da će sportski direktor postati Ivan Adžić.

"Nećemo donositi ishitrene odluke", najavio je Lukić i dodao da će biti i promene igrača.

Lukić je naveo da je zbog finansijske situacije nerealno da kapiten Nenad Milijaš ostane u Zvezdi, i da će ekipu verovatno napustiti i većina stranaca, čak i oni koji su opravdali očekivanja, pošto su njihovi ugovori "preambiciozni" za Zvezdu.

Nenad Tomović danas treba da potpiše za Đenovu, iako Lukić novinarima nije mogao da odgovori na pitanja o transferu tog štopera.

"To je dogovoreno pre Skupštine, tako da zaista nemam šta da kažem. Razgovaraću sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem i tek onda ću imati neke informacije", kazao je Lukić i najavio da će uskoro objaviti imena novih sponzora.

Lukić je, takođe, ocenio da nije u sukobu sa navijačima Zvezde, iako oni nisu bili za njegov izbor na mesto predsednika.

"Stekao sam utisak da su oni izgubili poverenje u bilo koga. Naš zadatak je da ih razuverimo. Očekujem, takođe, da oni neće vršiti opstrukciju kluba, siguran sam u to", istakao je Lukić.

Pogledajte još