Uhapšeno 10 osoba u aferi "Azotara" zbog pronevere 141 miliona dinara

Privedeni su Anita Matić, vlasnica “Anita Matić PR, Agencija za kompjutersku obradu podataka i trgovinu na veliko Info-servis”, zatim Vidoje Tomić, Radoslav Stojanović, vlasnik “Blistal” doo iz Novog Sada i Goran Čolaković, vlasnik DOO “Mašinoremont” iz Sente.

Među privedenima su i Čedo Brborić, direktor DOO “Kalidus trejd” iz Beograda, Branko Jelić, vlasnik AD “Podunavlje” iz Beočina, Brankica Bilić, vlasnica DOO “Spinel” iz Novi Sada i Dragan Šuka, ovlašćeno lice DOO “Dis-progres” iz Beograda.

Privedeni su i Predrag Vujačić, lice ovlašćeno za zastupanje preduzeća “Orea” doo iz Vrbasa i Sreta Miletić, vlasnik “Makota” doo iz Čuruga.

Sumnja se da je firmama koje po Uredbi nisu imale pravo na regresirano mineralno đubrivo isporučeno gotovo 17 hiljada tona robe, pri čemu je država oštećena za više od 141 milion dinara.

Takođe, privedeni se sumnjiče i da su uzeli četiri hiljade tona neregresiranog đubriva koje nisu platili, tako da je “Azotara” u tom poslu oštećena za gotovo 206 miliona dinara.

Podsetimo, do sada je zbog malverzacija prilikom prodaje đubriva u pančevačkoj “Azotari” u više navrata uhapšeno više desetina lica, među kojima su i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin i vlasnik konsultantske kuće “Ces Mekon” Zvonimir Nikezić.

Maja je podignuta optužnica protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonitom prodajom djubriva oštetili to preduzeće za više od sto miliona dinara.

Dragin je u pritvoru od hapšenja 24. novembra 2012. godine, kada je uhapšen i vlasnik konsultantske kuće “Ces mekon” Zvonimir Nikezić.

Izvor: rts