Pozlilo mu u zatvoru: Miškovića prebacili na VMA!

0

Vlasnik „Delte“, Miroslav Mišković, koji je već šest meseci u pritvoru, prebačen je juče iz Centralnog zatvora na VMA zbog problema s pritiskom! Njemu su lekari stavili holter i, prema prvim procenama, zdravstveno stanje najbogatijeg Srbina je stabilno i možda već danas bude vraćen u ćeliju.

Vlasnik „Delte“ je zbog problema s pritiskom i srčanih smetnji u prepodnevnim satima u tajnosti odveden na Vojnomedicinsku akademiju. Njega je u bolnicu prevezla Žandarmerija, uz ogromne mere bezbednosti.

Procenjeno je da Mišković mora da bude pregledan zbog velikih problema s gornjim i donjim pritiskom, koji su mu se u jednom trenutku gotovo izjednačili, ali i zbog bolova u grudima i aritmije. Po prijemu se žalio na mučninu i osećaj da će se onesvestiti. Lekari su odmah intervenisali i stavili mu aparat za dijagnostikovanje srčanih oboljenja (holter), koji će nositi 24 sata. U zavisnosti od toga kakvi budu rezultati ispitivanja, doneće se odluka da li će se Mišković vratiti u zatvor ili biti zadržan na lečenju“, rekao je izvor Kurira.

Miroslav Mišković u pritvoru je od 12. decembra prošle godine, a kako je Kurir ranije pisao, on je i u trenutku hapšenja imao zdravstvenih problema, koji su se tokom boravka u zatvoru pogoršavali i koji su najverovatnije uzrokovani velikim stresom. Ipak, njegovo stanje naglo se pogoršalo tokom vikenda, a uzrok toga je, kako se pretpostavlja, odluka Sudskog veća da mu produži pritvor.

Stanje Miškovića nije alarmantno. Nije životno ugrožen, ali da bi se izbegao rizik, njegovo stanje mora da se prati i da se na svaku promenu pravovremeno reaguje. Lekari s VMA su Miškovića do sada nekoliko puta pregledali i prepisali mu određene lekove zbog problema koje ima“, kaže izvor za Kurir.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miškovića i još 10 njegovih saradnika zbog sumnje da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Optužnicom su obuhvaćeni i Miškovicev sin Marko, koji se nalazi u kućnom pritvoru, kao i vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đurašković. Njima se na teret stavlja krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i poreska utaja. Za oba dela zaprećena kazna je do 10 godina zatvora.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.