Proverite račun u banci: Usnuli službenik greškom prebacio 220 miliona evra na pogrešan račun

List navodi da je ta greška brzo uočena i ispravljena, a za incident je okrivljena i otpuštena s posla 48-godišnja službenica banke koja je imala obavezu da kontroliše i rad usnulog bankara.

Nakon otkaza, radnica banke koja je u toj finansijskoj instituciji radila od 1986. godine, uputila je žalbu nemačkom sudu nadležnom za radne sporove, navodeći da je veliki propust u transferu novca nastao greškom, a ne zbog loše namere.

Prilikom sudske rasprave o slučaju, pokazalo se da je otpuštena službenica u danu kada se incident sa trasferom novca dogodio, proverila više od 800 finansijskih operacija, pri čemu je za svaku imala nešto više od jednog sekunda.

Nemački sud je na kraju odlučio, na osnovu svih raspoloživih činjenica u tom radnom sporu, da je otkaz dat kontrolorki banke bio neregularan i naložio bančinom operativnom rukovodstvu da oštećenu službenicu vrati na posao.

Navedeni incident se, prema pisanju lista, dogodio u aprilu prošle godine u odeljenju jedne komercijalne banke u Frankfurtu na Majni, gde se nalazi centar nemačke finansijske industrije, ali se ne navodi o kojoj je banci tačno reč, niti se pominje bilo kakva kazna za usnulog službenika zbog koga je kontrolorka i dobila otkaz.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.