Dinkić: Tabloidi pozivaju na linč

Ministar finansija Mlađan Dinkić pozvao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da hitno sazove sednicu Nacionalnog saveta za bezbednost jer su se, kako kaže, pojedinci iz policije otrgli kontroli i zajedno sa tabloidnim novinama presuđuju i pozivaju na linč.

"Važno je da političari koji vode ovu zemlju pokažu da država funkcioniše i da se pravo na pravdu ostvaruje u institucijama, a ne na ulici i putem tabloida", navedo je Dinkić.

U demantiju pisanja "Informera" da se sumnja da je upleten u "pljačku veka", proneveru milijardi dolara iznetih na Kipar, ministar je naveo da je "javna tajna da postoje pojedinci u policiji koji plasiraju različite tekstove".

Dinkić je takođe pozvao direktora policije Milorada Veljovića i tužioca Miljka Radisavljevića da pokrenu sve neophodne radnje i hitno istraže sve navode iznete u "Infomeru".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće sazvati vandrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, na zahtev ministra finansija Mladjana Dinkića, jer pisanjem beogradskih listova ni na koji način nije ugrožena nacionalna bezednost Srbije, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

"Predsednik Nikolić se nikada neće mešati u rad medija, kao što nije ni do sada, čak i kada je i sam bio predmet medijskih natpisa", poručuju iz njegovog kabineta.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još