Bogdanović i Đorđević sprečeni da uđu na Kosovo

BEOGRAD, 27. maja 2009. (Beta) - Kosovske institucije u sredu su sprečile ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića i savetnika predsednika Srbije Mlađana Đorđevića da posete Pokrajinu, saopštilo je danas Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Ministarstvo je izrazilo oštar protest zbog toga što je Prištna i pored uredno obavljene procedure kojom je dolazak najavljen, srpskim zvaničnicima onemogućila da posete Kosovo, i najvilo da će o tome obavestiti UN i visokog predstavnika EU.

"Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je odlučno da se ovakve nesuglasice što pre reše i u tom cilju će se obratiti UN i Visokom predstavniku EU, zahtevajući da se na Kosovu i Metohiji obezbedi sloboda kretanja za sve nacionalnosti", piše u saopštenju Ministarstva.

"Procedura najave delegacije je u potpunosti poštovana, izvršena na vreme i u skladu sa dogovorom koji postoji sa UN i EU. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je od Euleksa dobilo informaciju da privremene instutucije na Kosovu tu posetu ne odobravaju", piše u saopštenju.

Pogledajte još