Kako se ljute horoskopski znaci: Vodolija brzo zaboravlja, Rak trpi, Ovan "puca"

Ovnovi su poznati po kratkom fitilju

Ništa ne uzrnemirava pripadnike ovog znaka kao manjak odanosti i nepoštovanje reda, a u stanju su da se razbesne i zbog najmanje sitnice, jer će svaku uvredu doživeti kao napad na ego. Pošto su Ovnovi izuzetno temperamentni, u napadu besa ne biraju sredstva kojima će dotući protivnika. No ako druga strana ostane mirna, Ovnovi će se brzo ohladiti. Takođe, velika je verovatnoća da će se prvi izviniti, što olakšava izglađivanje situacije.

Bik ima puno strpljenja, ali ga ne treba izazivati

Strpljivi, mirni i promišljeni pripadnici ovog znaka imaju najizdržljivije živce u celom Zodijaku. Ipak, ako stalno izazivate njihovo strpljenje, čuvajte se, jer ćete čuti sve što vam zamera od prvog trenutka otkako vas zna. Negativna strana Bikovog temperamenta je to što ne prestaje da teži za pravdom, pa će godinama čekati da bi se osvetio onom ko mu je naneo nepravdu, piše 24sata.hr.

Blizanci ljutnju izražavaju rečima

Veseli i hiperaktivni, Blizanci u raspravama nastupaju diplomatski i imaju zavidnu veštinu primirivanja situacije. Ako se razbesne, prikloniće se niskim udarcima, rečima koje pogađaju protivnika tamo gde je najslabiji. Tada će i vikati i neće slušati argumente druge strane. Međutim, dobra strana je što će se brzo odljutiti i biti spremni da pređu preko svađe bez zameranja.

Rak trpi i retko ima izlive besa

Pripadnici ovog znaka su brižni, dragi i dobroćudni i ne vole neugodne scene koje se svim silama trude da izbegnu. Tolerantni su i retko se isprovociraju do te mere da izgube živce. Velika je verovatnoća da će Rakovi okrenuti leđa i samo otići usred svađe, no to ne znači da zapravo nisu temperamentni, već imaju odličnu samokontrolu. Zbog toga su skloni skupljanju besa i frustracija u sebi.

Lav je razdražljiv, ali nije opasan

Iako su pripadnici ovog znaka temperamentni, nisu ni približno eksplozivni kao Ovnovi. Razdražljivi su, a ako se uvrede postaju hladni i proračunati. U ljutnji se postavljaju kritički prema drugoj strani, no popustiće ako uvide da su pogrešili. Pošto su poprilično egoistični, ponekad će pravdu isterivati vikom.

Devica kontroliše emocije

Iako je većina pripadnika ovog znaka smirena i kontroliše emocije, postoje oni koje ljutnja, iako ih retko obuzme, tera da razbijaju stvari i prave veoma neugodne scene. Svi pripadnici ovog znaka mrze da gube u raspravama, pa će se svim silama truditi da predstave sebe kao moralne pobednike. Nisu skloni svađama u javnosti, jer im je vrlo bitno da ih drugi vide kao kulturne, što dokazuje koliko se mogu kontrolisati i čekati pravo vreme za napad. Svađu obično započinju sitnim provokacijama, ali to neće priznati.

Vaga se satima duri

Pripadnici ovog znaka retkima će pokazati svoje pravo lice u svađi, a samo će prema bliskim ljudima pokazati kako izgleda njihov bes, dok će ostali videti smirenog sagovornika. Vage može mnogo toga uvrediti, a zbog toga su u stanju duriti se satima. U najvećim trenucima besa odlaze iz rasprave i spuštaju telefonsku slušalicu te očekuju da se iskupite velikim potezima.

Škorpija provocira, ali ne gubi kontrolu

Pomalo arogantne i manipulativne, Škorpije više pokazuju da su temperamentne nego što ih svađe zaista izbacuju iz takta. Kasnije sebi zameraju što su drugima pokazali svoju slabost, no najčešće započinju svađu ako osećaju da nisu bili prioritet bližnjima. Nekad se svađaju i reda radi, kako bi pokazali drugoj strani gde su granice ponašanja koje su spremni tolerisati.

Temperament Strelca je nepredvidljiv

U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim osjećanjima. Napadaće drugu stranu bez plana, a iz faze vikanja prelaziće u fazu plača. Ipak, jednom izneseni stav ne menjaju, a potrebno im je puno uveravanja da oproste tuđe uvrede. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

Jarcu treba vremena da se smiri

Praktični i disciplinovani, Jarčevi su osetljivi tuđe potrebe i osećanja, a u raspravama se obično trude da sagledaju stvarni uzrok neslaganja. Pošto su ispod hladnokrvnosti vrlo emotivni, neće moći da kontrolišu emocije ako osete li da su njihove dobre namere dovedene u pitanje. Trude se da se ne razbesne, spremni su na ustupke radi opšteg dobra, mada imaju potrebu da sve bude po njihovom. Nakon teške svađe, mogu ćutati danima dok se ne smire.

Vodolija se brzo ljuti ali i zaboravlja

Pripadnici ovog znaka najčešće gube živce ako se sretnu s ograničenjima ili im se prigovori da su izneverili očekivanja. Uopšte nisu samokritični, tako da o svojoj eventualnoj krivici mogu razmišljati tek danima nakon sukoba. Najvažnije im je da naglase da niko njima ne može da upravlja, no to najčešće nije istina jer su robovi svoje nervoze. Ipak, brzo zaboravljaju i spremni su preći preko svađe pa čak i uvreda, ako je druga strana spremna na to isto.

Riba sve doživljava lično

Pripadnici ovog znaka obično su preosetljivi, a pošto ne vole da njihova osećanja budu povređena, trude se da to ne rade niti drugima. Ipak, ako izgube živce, prirediće pomalo teatralne scene i tražiti samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah izgladiti situaciju. Čak će i sami tražiti oproštaj, pa i kada objektivno nisu krivi.

(Izvor: 24sata.hr)

Pogledajte još