Danas o amandmanima, u 16.00 postavljanje pitanja

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) - Skupština Srbije nastaviće danas sednicu razmatranjem amandmana na izmene i dopune Zakona o spoljnim poslovima, a u popodnevnom delu rada predstavnici Vlade Srbije odgovaraće na poslanička pitanja.

Poslovnikom je predviđeno da predstvanici Vlade Srbije svakog poslednjeg četvrtka u mesecu od 16 do 19 časova odgovaraju na poslanička pitanja.

Tekuća sednica, na kojoj je 65 tačaka dnevnog reda, počela je 13. maja, a poslanicima je ostalo da razmotre još amandmane na ukupno pet predloženih zakona, i to do 30. maja kada se završava redovno prolećno zasedanje.

Osim o amanamdanim na izmene i dopune Zakon o spoljnim poslovima skupština treba da razmotri amandmane i na predloge zakona o zvaničnoj statistici, o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Treba da se razmotre i amandmani na Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrane upotrebe naonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja, koji su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.

žp/ana/dar

Pogledajte još