Anri: Konačno sam dočekao titulu

RIM, 28. maja 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Barselone Tijeri Anri izjavio je posle finala Lige šampione, u kome je njegov tim osvojio titulu, da nijednom klubu u Španiji nije uspelo da pobedi u sva tri takmičenja u jednoj sezoni i da će po tome njegova ekipa ostati upamćena.

Barselona je ove godine osvojila tilulu šampiona Španije i Kup kralja, a sinoć je u Rimu postala po treći put i prvak Evrope, posle pobede u finalu Lige šampiona od 2:0 nad Mančester junajtedom.

"Barselonu će pamtiti kao prvi klub kome je uspelo da pobedi u sva tri takmičenja. To je zaista sjajno", rekao je Anri.

Trener Barselone Pepe Gvardiola (38) je postao najmlađi šef stručnog štaba koji je osvojio Ligu šampiona od 1993. godine kada je Kup šampiona promenio ime. Takođe je, uz Karla Ančelotija i Franka Rajharda, jedna od samo nekolicine koji je bio prvak Evrope i kao igrač i kao trener.

Barselona je pobedila i 1992. i 2006. godine.

"Na kraju, dugo sam čekao ovu titulu i konačno sam je danas dočekao. Poslednjih pet minuta bili su najduži u mom životu", rekao je Anri.

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson ocenio je da je njegova ekipa odlično počela meč.

"Bili smo sigurni, napadali smo i držali loptu, ali nismo iskoristili priliku. Odlično smo se branili, međutim, olako smo primili dva gola", rekao je Ferguson.

Prema njegovim rečima, Mančester junajted nije igrao kako može, ali je dodao i da Barselona ima odličan tim.

"Mi smo im pomogli, a Ćavi i Inijesta mogu da drže loptu celu noć. To je učinilo utakmicu teškom", rekao je Ferguson.

Pogledajte još