Kakav je koji horoskopski znak u ljubavi!?

OVAN

Nemirni i znatiželjni, Ovnovi imaju stalnu potrebu za osvajanjem i igricama. Brzo izgube interes za one koji im se do kraja otvore, pa svoju pažnju često poklone tajanstvenim, ponekad i neiskrenim osobama. Draža im je sloboda nego kompromis, naročito u mladosti, nisu fleksibilni, i za rastanak se odluče naglo, često bez reči. Ograničavanje, nadmudrivanje, nepoverenje i kontrola njihovih postupaka, trzavice, pa i one bezazlene, ili pak monotono, skoro dosadno ponašanje nije ono što žele i što će ih ostaviti pored Vas.

BIK


Stabilni i čvrsti, Bikovi obožavaju sigurnost, bliskost i poverenje. Imaju veliku urođenu izdržljivost, ali ukoliko pređete određenu granicu, reaguju poput vulkana, što ni sami ne očekuju. Odbija ih ljubomora (iako su sami ljubomorni) i stavljanje pred svršen čin. Ne vole nesigurnost, neizvesnost, pa čak ni delić sumnje da mogu biti ostavljeni. Odlaze polako, sa žaljenjem i nakondužeg razmišljanja. Kada jednom odluče, ne postoji način, a ni osoba zbog koje bi se predomislili.

BLIZANCI

Vedri i nasmejani, Blizanci su poput čigre koja ne prestaje da se vrti. Za njih je ljubav izazov, igra, nešto lepršavo, ali retko trajno, jer im je sloboda draža od bilo čega. Prekidaju iz dosade, znatiželje, da vide šta će se dogoditi, zbog potrebe za slobodom ili ako su bacili oko na nekog drugog. Ali uvek ubedljivo, toliko da i sami u to poveruju. Šarm ih spašava od besa ostavljenog partnera, koji ih se najčešće sećaju sa izvesnim simpatijama. Ako i odluče da ostanu u vezi, partner je pravi srećnik, pa može da im radi šta mu je volja.

RAK

Emotivni i osećajni, Rakovi su spremni na najveću žrtvu kako bi zadržali osobu pored sebe, čak i kad je ona loša i iscrpljujuća. Prekidaju uz potoke suza i spremnosti na kompromis. Jedino što može da ih natera da zauvek odu jeste partnerov loš odnos sa porodicom ili odbijanje zajedničkog života. Kada dođe do kraja, bez obzira na ljutnju i bol, u sećanju im ostaju samo lepe uspomene. Retko se događa da o svojoj vezi puno govore, a ako nešto kažu, biće to samo ono najbolje.

LAV

Dostojanstven i ponosan, Lavovi ne dozvoljavaju da im se bilo ko suprotstavi. Prekidaju kada im je povređen ego, ne dopuštajući da ih neko ostavi, jer za njih to znači poniženje i odbačenost. U svemu su prvi, pa tako i u proceni i konačnom potezu kad negoga treba ostaviti. Obožavaju da budu u centru pažnje, oni su centar Univerzuma i ne dopuštaju da konačno "zbogom" prođe nezapaženo. Poput dramaturga, sve je tetralno i dramatično, pa tako i sam prekid, na koji ih navodi nepoštovanje pravila, neodobravanje postupaka i nesposobnost svakodnevnog laskanja.

DEVICA

Najčešće su upravo Device te koje su ostavljene. Ali kada se odluče na taj presudni korak, to je zbog osećaja inferiornosti. Ako se ne dogodi nikakva trauma, skloni su mirnom i razumnom prekidu pre nego scenama pred drugima. Između ljubavi i obaveza, uvek biraju obaveze, jer im je materijalna sigurnost bitna.U ljubavi su iskreni, pa nastoje da budu takvi i kod prekida. Povućiće se bez previše reči, na šta ih navosi stihijski i neorganizvani način partnerovog života, njegova sklonost ka drami i potencijalni problemi.

VAGA

Harmonične, skladne, lepe i društvene, Vage ne prihvataju uslove, ograničenje, netolerantnost, pa ih na prekid često sem prestanka privlačnosti, emocija i bliskosti navodi i neslaganje sa vašim postupcima, ali to može biti i neko nov. Pre nego vam definitivno kaže zbogom, pružiće vam još jednu šansu u pokušaju da izglade nesporazume. Najčešće da bi partner shvatio da veza nema perspektive, pa da se Vage oslobode neprijatne odgovornosti objašnjavanja. Prekidaju uljudno i taktično, kako priliči njihovom znaku, uz rizik da to drugi neće doživeti kao iskrenost već izvlačenje.

ŠKORPIJA

Tajanstvene, mistične i destruktivne, Škorpije ne ostavljaju, one prosto uništavaju sve za sobom. Čak i onda kada je to nepotrebno. Njihova snaga često je njihov najveći neprijatelj. Strahovi, sumnje, posesivnost i ljubomora neizostavno ih dovode do tačke kada „ljubav puca". Očekuju beskrajnu odanost i vernost, pa pripazite, ukoliko ih izneverite ili, ne daj Bože, prevarite, spremni su na osvetu. Ukoliko je razlog prekida nedostatak seksualizma, privlačnostili ili manjak izazova, jednostavno nestanu, jer njihovom karakteru ne priliči da pristojno i trezveno razjasne celu situaciju i rastanu se u miru.

STRELAC

Vatreni, nestalni i promenljivi, željni avanute i izazova, veoma se teško vežu samo za jednu osobu na duže vreme, naročito u mladosti. Sebe smatraju kosmopolitom i čine sve kako bi bili iznad svega što pripada svakodnevici. Ako im partner više nije dovoljno intrigantan i ne stimuliše na nove izazove, vrlo lako krenu dalje. Impulsivno reaguju, pokupe svoje stvari i odlaze bez puno objašnjenja. Kad se stvar smiri, vraćaju se na mesto "zločina", spremni da razumno i staloženo razgovaraju. Vrlo šarmantno nastoje zadržati kontakt, ostavljajući sva vrata otvorena ponekom razglednicom ili telefonskim pozivom iz bilo kog dela sveta.

JARAC

Teško donose odluke o prekidu jednako kao što se teško odluče i za ulazak u nju. Kad se jednom nađu u ozbiljnoj ljubavnoj vezi, svu svoju snagu, strpljenje i osećanja ulažu u nju. Ipak, spremni su da odustanu kad osete da im je neophodna samoća, ali i kada moraju da se odluče između ljubavi i karijere, koja im je najvažnija. Budući da po temperamentu nisu skloni otvaranju srca i priznavanju najdubljih osećanja, radije odlaze tiho i bez objašnjenja. To ne znači da će nestati u vidu magle, već će svoje namere, kojih ponekad nisu odmah ni svesni, pokazivati indirektno kroz odsutnost i nervozu.

VODOLIJA

Moderna, buntovna i revolucionarna, Vodolija živi svaki tren drugačije od ostalih oko sebe. Za prekid je dovoljno da se probude jednog jutra i zaključe da veza u kojoj se nalaze nema više smisla. Ali na to se odluče tek kada osete pritisak i teret obaveza na koje nisu spremni. Prekidaju obično direktno, ili prihvatajući poslovne ponude zbog kojih će morati da se odsele. Čak i kada padnu teške reči, Vodolije će pokušati razumno da objasne svoje razloge sa namerom da održe prijateljski kontakt. Idealan prekid za njih je razgovor posle kog ništa neće ostati nerazrešeno.

RIBE

Večiti sanjari, idealisti i emotivci! Žive za druge, da vole i pate!U svemu idu srcem, pa ne iznenađuje što prekid doživljavaju vrlo emotivno, čak tragično poput Šekspirovih junaka, i onda kada ne bi trebalo. Za njih je raskid lični poraz, drama u kojoj gube sigurnost koju toliko žele i punim srcem grade. Idealizam, fantazije i snovidovode ih do razočarenja i gorke istine da njihov partner nije idealan. Na prekid ih navodi netolerancija prema njihovoj sklonosti ka maštanju i zahtevi da se spuste na zemlju, kao i guranje u drugi plan osećanja koji su za njih najvažnija na svetu.

Izvor: ŽenskiKutak

Pogledajte još