Tači: Uskoro menjamo zakone

Tokom razgovora sa zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom, Tači je rekao da su u završnoj fazi promene zakonodavstva neophodne s tim u vezi i da će biti usvojene u kosovskom parlamentu, čim se on vrati iz posete SAD, javila je albanska novinska agencija ATA iz Prištine.

Kosovski premijer je informisao Bernsa o procesu normalizacije odnosa sa Srbijom u skladu sa briselskim sporazumom i naveo da bi obe zemlje trebalo da što pre počnu s primenom sporazuma.

On je takođe ponovio da je pomoć SAD uvek bila od ključnog značaja za Kosovo.

"Tokom celog procesa dogovora u Briselu, doprinos SAD nije bio samo podržavajući, već su SAD takođe bile garant da postignuti sporazum između dva dugogodišnja neprijatelja budu u interesu obe zemlje koje samostalno pokušavaju da se integrišu u evroatlantske institucije", rekao je Tači na susretu sa Bernsom tokom sastanka u Beloj kući, saopšteno je iz kancelariji kosovskog premijera.

Tači je zahvalio zameniku američkog državnog sekretara na kontinuiranoj američkoj podršci Kosovu u prošlosti i u tekućim naporima na konsolidaciji nove kosovske države.

Berns je ponovo potvrdio podršku SAD Kosovu i sporazumu sa Srbijom i obećao da će Vašington nastaviti da vrši pritisak za punu implementaciju briselskog sporazuma.

On je takođe ponovio podršku SAD Kosovu za evropske integrativne procese i šire međunarodno priznanje.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još