Palma poručio: Nemci, uradili smo sve

"Ja očekujem da Evropa prestane da daje obećanja koja nikada neće realizovati, mada Srbija želi da sarađuje sa Evropom", kazao je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković na konferenciji za novinare povodom dolaska potencijalnog italijanskog investitora Fabia Manara, vlasnika kompanije koja se bavi proizvodnjom semena.

On je kazao da "Evropa treba da zna da veliki broj investitora iz skoro svih zemalja Evropske unije dolazi u Srbiju jer znaju da ovde postoji ekonomska, politička stabilnost i sigurnost njihovog kapitala".

Marković je istakao da on ne traži od resornih ministara da vode privrednike u neku državu u potrazi za investitorima, već da on to radi sam.

Za to vreme, kaže Marković, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomišlav Nikolić se trude da Srbija dobije datum za pregovore.

Lider Jedinstvene Srbije je istakao da "oni koji su nam obaćali datum za pregovore 28. juna sada to dovode u pitanje".

Marković je najavio još jedan odlazak privredne delegacije u Italiju, ovoga puta u Rim od 19. do 21. juna.

On je istakao da Srbija mora da iskoristi ono što se nudi stranim investitorima, kao i da iskoristi priliku što je u Italiji kriza, jer u "Srbiji su se ljudi navikli da teško žive, a u Italiji su navikli da dobro žive".

"U Srbiji je prosečna bruto plata 700 evra, a u Italiji oko 2.000 evra. To znači da je jeftinija radna snaga u Srbiji nego u Italiji. Kada se iz Italije izvozi u Rusiju i Tursku plaća se carina, a kada se izvozi iz Srbije u ove zemlje ne plaća se carina. U Srbiji se daje subvencija po zaposlenom radniku, a Jagodina daje besplatnu lokaciju investitorima",
objasnio je Marković.

Izvor: beta

Pogledajte još