Položio zakletvu kao poslanik DS pa prešao kod Dušana Petrovića

Dragosavljević je u Skupštinu došao sa izborne liste Izbor za bolji život-Boris Tadić, kako bi popunio poslaničko mesto, koje je ostalo upražnjeno ostavkom Milice Delević.

Međutim, on je kasnije novinarima u Skupštini potvrdio da prelazi u poslanički klub Zajedno za Srbiju bivšeg funkcionera DS-a Dušana Petrovića.

Dragosavljević je u novinarima rekao da je iz DS istupio pošto ne želi da učestvuje u unutastranačkim borbama i svojim doskorašnjim stranačkim kolegama poručio da treba da se okrenu građanima, a ne sebi.

"Ne ulazim u stranku vladajuće koalicije, niti u stranku koja ima vlast, prelazim u stranku koja kandiduje novu politiku. Ja se slažem da je doslednost vrlina, ali smatram da je još veća vrlina biti potpuno posvećen promenama i boljem životu građana", rekao je Dragosavljević.

Dragosavljevića, koji je sedmi član poslaničke grupe Zajedno za Srbiju, novinarima je predstavio predsednik tog kluba Dušan Petrović.

"Samouprava, solidarnost, Evropa - to je politika poslaničkog kluba Zajedno za Srbiju. Od danas imamo značajnu novu podršku i novu energiju", kazao je Petrović.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović, pre zvaničnog poslaničkog transfera, rekao je novinarima da takva dešavanja ne treba posebno komentarisati, jer ona ne govore o DS nego o onima koji to čine.

Ipak, smatra Stefanović, konačan sud treba da donesu građani.

Dragosavljević je rođen u Resavici 1967. godine i po obrazovanju je doktor nauka u oblasti životne sredine.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još