Ishrana po horoskopskim znacima

Ovan

Kao neko koje uvek u žurbi, vi najradije volite da pojedete nešto “na brzinu” i nastavite gde ste krenuli. Vama najviše odgovara brza hrana. Vodite računa da bude zdrava i ne bi bilo loše da smanjite začine.

Bik

Vi ste veliki gurman i volite hranu bogatog ukusa. Vama najviše odgovara klasična ishrana, kao što je meso i krompir, ili povrće koje je preliveno ukusnim sosom. Za dezert se odlučite za kremasti kolač pokriven šlagom.

Blizanac

Vašoj nestalnoj prirodi najviše odgovaraju promene, pa je tako slučaj i sa hranom. Širok asortiman začina i neobična hrana sa različitih krajeva sveta je upravo ono što će zadovoljiti vaša čula.

Rak

Rakovi vole hranu koja ih umiruje, teši i izaziva emocije u njima. Pileća supa kakvu je pravila vaša baka ili miris čajnih kolačića koji dopire iz rerne, pored toga što u vama bude nostalgiju, bude i apetit.

Lav

Vašoj glamuroznoj prirodi odgovaraju na oko lepa, skupa i otmena jela. Karamelizovane kruške, biftek sa sa tartufima ili povrće pažljivo isečeno na najlepše oblike, pravi su izazov za blistavog lava.

Devica

Sva zdrava i prirodna hrana je pogodna za vas i nešto što vi preferirate. Žitarice, mahunarke, semenke, lekovite biljke i sveže voće i povrće je pravi izbor za pedantnu devicu.

Vaga

Elegantna vaga gotovo nikada ne preteruje u konzumaciji hrane, ali uživa u grickalicama i malim zalogajima. Niskokalorični kanapei su prava stvar za vas. Neka sadrže krastavce, humus ili pečurke.

Škorpija

Vas privlači pomalo "zabranjena" hrana. Generalno se trudite da pazite na liniju, ali s vremena na vreme ne možete da odolite čokoladnim kolačima ili nekim drugim slatkišima.

Strelac

Viste pravi gastronom - u kolikoj meri obožavate putovanja, toliko i uživate u hrani sa svih strana sveta. Inostrana kuhinja je nešto što vas fascinira. Mogli biste svakodnevno da je konzumirate. Zašto ne probate indijske riblje kolačiće, ako još uvek niste?

Jarac

Vaš prefinjen ukus naročito dolazi do izražaja kada je hrana u pitanju. Vi jedete svim čulima. Obožavate da jedete u prijatnoj atmosferi i za vas su kao stvoreni jastozi, guščija džigerica, kavijar. Sve ovo volite da zaokružite dobrim vinom.

Vodolija

Nekonvencionalni ste i kada je reč o hrani. Volite da mešate ukuse, kiselo, slatko, ljuto… Zašto da ne? Probajte salatu od meduze, omlet od nojevih jaja ili bilo koju drugu, nesvakidašnju i neuobičajenu gastronomsku kombinaciju.

Ribe

Imaginarne ribe su sklone sanjarenju, a to važi i za sanjarenja po pitanju hrane. Volite da maštate, ali i da prisustvujete raskošnim banketima gde se služi najukusnija hrana. Međutim, u stvarnosti ponekad preterujete kada je reč o vašoj liniji.

Izvor: Horskopius

Pogledajte još