Košarkaši Partizana ponovo prvaci Srbije

Ovo je Partizanu 12. uzastopna titula prvaka države, a 20. ukupno.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bogdan Bogdanovcih sa 17 poena, dok je Vladimir Lučić postigao 14 uz pet skokova, a Žofri Lovernj dodao je 15.

U redovima Crvene zvezde istakli su se DeMarkus Nelson sa 12 i Raško Katić sa 11 poena.

Partizan je večeras pobedio lakše nego što se očekivalo. Zvezde je vodila samo sa početnih 2:0 i jednom je uspela da izjednači u prvoj četvrtini. Crno-beli su u drugoj četvrtini stekli dvocifrenu prednost, koja se od tada nije spuštala.

Partizan je u krajem prvog poluvremena ostao bez Davisa Bertansa, koji je povredio koleno, ali ni to nije ništa promenilo na terenu. Zvezda je igrala jako loše u napadu, pogotovo u šutu sa distance, pošto je promašila prvih 17 šuteva za tri poena.

Igor Rakočević postigao je prvi koš na utakmicu, posle čega je Partizan poveo sa 6:2. Zvezda je nešto kasnije izjednačila na 8:8. Crno-beli su posle toga povratili prednost i posle prve deonice vodili su sa 15:11.

Partizan je, međutim, na kraju prve i početkom druge četvrtine napravio seriju od 13:0, od čega je Bogdanović postigao 10 poena i tako poveo sa velikih 26:12. Gostujući tim odlično je igrao u tim trenucima, pogađao i i spolja i ispod koša, kao i u odbrani.

(old_image)

Zvezda nije imala raspoložene igrače, samo je Rakočević individualnim naporima pokušavao da uradi nešto više. Prednost Partizana je kretala se uglavnom oko 15 poena. Na dva minuta pre kraja, povredio se u jednom duelu Bertans, koji je sa terena izašao šepajući uz pomoć saigrača. Njemu su lekari stavljali led na koleno i on se posle toga nije vraćao u igru.

Partizan je, međutim, i bez njega nastavio da "rešeta" koš Zvezde, a sredinom treće deonice imao je maksimalnu prednost od 24 poena razlike, 47:23.

Zvezda je poslednji pokušaj vraćanja imala u poslednjoj četvrtini, kada je smanjila vođstvo gostiju na 13 poena, ali je taj nalet zaustavljen pošto je Bojan Subotić dobio tehničku grešku zbog psovanja sudije.

Crveno-beli su, međutim, uspeli samo da smanje vođstvo Partizana.

Utakmica je odigrana u prepunom i pretoplom Pioniru.

Beta

Pogledajte još