Nastavljena rasprava posle poslaničkih pitanja

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) – Skupština Srbije počela je u četvrtak razmatranje amandmana na predložene izmene Zakona o spoljnim poslovima, nakon postavljanja poslaničkih pitanja.

Na početku rada, poslanik Koalicije Albanaca preševske doline Riza Haljimi pitao je ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića šta će učiniti povodom, kako je naveo, nezakonitog načina izbora kompletnog opštinskog veća u Preševu.

Poslanik Liberalno-demokratske partije Zoran Ostojić upitao je da li je ministarka finansija Diana Dragutinović, koja prisustvuje sednici, u stanju da odgovori na “nejasnoće” iz predloženih izmena Zakona o spoljnim poslovima, jer je ovlašćeni predstavnik vlade za tu tačku dnevnog reda umesto ministra Vuka Jeremića.

Ostojić je naveo da sumnja u stručnost ministarke Dragutinović da odgovori na pitanja u vezi sa “velikim” ovlašćenjima koja se izmenama daju ministru spoljnih poslova i po kojima može da zapošljava pet odsto radnika bez konkursa.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić upitao je premijera Mirka Cvetkovića kako će biti utrošena sredstva od aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom od tri milijarde evra.