Vujošević: Čović je poznat kao mafijaška pudlica!

"Veoma sa srećan zbog osvojene titule iako je ove godine bila najznačjanija ABA liga koja je obzbedila plasman u Evroligu. Na tom turniru smo dobili odličnu Igokeu i Crvenu zvezdu. Trenutno me zabrinjava situacija oko Bertansovog kolena. Sutra ćemo videti kakva je situacija, tek tada ću dopustiti da moja sreća izbije na površenu.

Nije lako podneti naporne treninge, neredovnu platu i štampu koja je nekim delom okrenuta protiv Partizana. Ipak ono što ne ubije čoveka, čini ga jačim. Stvari koje su bile kontra nas su izazivale veću želju kroz veću želju za rad".

Vujošević smatra da je njegov tim bio suočen sa gotovo nemogućim uslovima.

"Cela sezona je protekla u atmosferi linča, koja je prikazana kroz lični odnos između mene i Čovića. Pokušavao sam da obavestim ljude o teškom finansijskom stanju. Opredelili smo se za mlad tim. Smatrao sam da oni koji imaju bolje rezultate imaju veće finansije, jer budžet Zvezde nije srazmeran njihovim rezultatima. Ja moram da se zahvalim Čoviću što nam je puno pomogao. MI smo hteli da dovedemo Brauna. Meni je bilo čudno što igrač sa takvom statistikom ne može da nađe veliki ugovor tamo. Mi smo odustali od njega, a Zvezda je iznela veliku pobedu i rekla da je to prva velika pobeda nad Partizanom", poručio je Vujošević i zatim dodao.

"Najveće probleme sam imao kada je Vukoičić vodio ekipu koji je izvanredno znao da spremi ekipu. Teško je imati trenera sa autoritetom kada je Čović komandant. Njemu je žao jer nije prvi čovek Srbije. On pravi preduslove da je Zvezda pokradena. Njegovo ponašanje je ispod svakog nivoa. Meni se preti smrću, a to policija zna. Videćemo kome će prvo stići prijava. Čoviću iz Kosovske Mitrovice, ili meni iz Zvezde. Čović je najgori čovek kojeg sam upoznao. Pokazao je šta je. Čovek takvih karakteristika treba da drži neke moralne predike. Ja imam ponosa, ja moram svima da objasnim o čemu se radi. Sve je počelo intervjuom kada je on rekao da će biti hvatanje za guše. Zbog njegove visine poznat je kao „mafijaška pudlica“. Čak i na štiklama može samo da me uhvati za kolena. Uspeh je ogroman. Moram da naglasim da sam ja za godinu dana primio samo jednu platu. Mora da se vidi ko radi ko pravi rezultat"", zaključio je Vujošević.

Pogledajte još