Policajac nije video pištolj: Otetom taksisti napisao kaznu!

0

Begunac od policije pod pretnjom pištoljem naterao je novosadskog taksistu Milana Ostojića da ga vozi do Žablja. Da situacija bude gora, usput ga je zaustavila patrola policije zbog saobraćajnog prekršaja, ali saobraćajci nisu primetili da je u čoveka kome su ispisivali kaznu sve vreme bio uperen "tetejac".

Kako Ostojić kaže, prihvatio je vožnju u Ulici Koste Mirosavljevića, gde mu je u automobil ušao mladić od otprilike 17-18 godina.

“Kada sam stigao na adresu, primetio sam policajce, koji su mi rekli da se vratim na stajalište. Međutim, kada sam okrenuo automobil, dečko je izašao iz sporednog ulaza, otvorio vrata i seo na suvozačko mesto. Kada je video da se policija okreće, izvadio je pištolj i naredio mi da vozim odatle”,
priča Ostojić.

Uplašeni, ali pribrani taksista poslušao je naredbu i krenuo ka Žablju. Na uglu Primorske ulice i Temerinskog puta primetio je patrolu saobraćajne policije, i namerno prošao kroz crveno svetlo kako bi privukao pažnju na sebe. +

Kada je video rotaciju iza sebe, pomislio je kako je manevar uspeo, međutim, revnosni policajci nisu “pročitali” nijedan Ostojićev signal, već su mu hladnokrvno ispisali kaznu od 5.000 dinara.

“Najpre sam pokušao da izađem iz vozila, da se 'dogovorimo', kako bih im rekao šta se dešava, međutim, nisu mi dozvolili uz obrazloženje da ne smem da izlazim iz automobila dok traje legitimisanje. Kad to nije uspelo, pokušao sam da napišem primedbu u zapisnik u kojoj bih objasnio da sam talac, međutim, policajci mi nisu dali da uzmem notes u ruke. A klinac je sve vreme držao pištolj ispod duksa uperen u mene”, kaže Ostojić.

Drama je bila gotova u Žablju, kada je taksista parkirao automobil ispred adrese koju je zahtevao mladić sa pištoljem. Ostojić kaže da se uputio u policijsku stanicu odmah nakon što je begunac izašao iz vozila, i prijavio slučaj.

Od novosadske policije nismo uspeli da dobijemo odgovor zbog čega je policija intervenisala na adresi begunca. Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je potezao pištolj na svoje ukućane, koji su pozvali 192, ali je nasilnik uspeo da se “izmigolji”. Navodno, u pitanju je osoba koja je od ranije poznata policiji zbog brojnih krivičnih dela.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.