Pogledajte: Pas odvukao slepog gazdu od automobila koji je isao pravo na njih (VIDEO)

0

Obučeni pas spasao je živote dvojice svojih trenera početkom sedmice, odvlačeći ih od automobila koji je izleteo na trotoar u kalifornijskom gradiću San Rafael.

Osamnaestomesečni O’ Nil je tog ponedeljka šetao sa svojim trenerima, Todom Jurekom i Danijel Alvarado, kada je spazio kako se automobil ubrzano kreće ka trotoaru kojim su oni hodali.

Kako navodi portal „San Jose Mercury News“, automobilom je upravljala devedesettrogodišnja starica koja je u trenutku parkiranja izgubila kontrolu na vozilom.

Srećom po Toda i Danijel, O’ Nil je bio veoma priseban, i uočivši na vreme automobil, povukao ih je na bezbednu stranu.

Tod i Danijela već duže vreme treniraju pse koji kasnije služe kao vodiči slepim i slabovidim osobama. U trenutku koji su zabeležile brojne sigurnosne kamere, Tod je imao povez na očima, ne bi li se u potpunosti prepustio O’Nilovom vođstvu.

„Ipak, ne možete trenirati psa za ovako dramatičan incident“, priznaje Tod dodajući da je pas odlično reagovao. Njega su nakon nesreće podvrgli tretmanu, ali je utvrđeno da nije doživeo traumu pa je sa njegovim treningom nastavljeno kao da se ništa nije desilo.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.