Potukli se meštani sela Jaša Tomić, demolirana kuća romske porodice

0

U selu Jaša Tomić sinoć je napadnuta kuća romske porodice, a tom prilikom je demoliran nameštaj, čemu je prethodila tuča dve grupe meštana.

Tanjugu je danas potvrđeno u Informativnoj službi MUP-a u Zrenjaninu da je u centru banatskog sela Jaša Tomić sinoć došlo do sukoba dve grupe od desetak učesnika, nakon čega je i napadnuta kuća romske porodice Sinko. U toku istraga.

Osnovni javni tužilac je noćašnje događaje podelio na dva krivična dela – učestvovanje u tuči i nasilničko ponašanje i u toku je saslušanje učesnika u tim delima.

Predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma Srđan Šajn najoštrije je osudio napad na kuću porodice Sinko. On je Tanjugu rekao da je noćas napadnuta kuća romske porodice u Jaši Tomić, da je nameštaj demoliran, ali da, na sreću, niko nije povređen.

“Oko jedan sat posle ponoći obavešten sam da je romsku kuću u naselju Jaša Tomić napalo nekoliko ljudi. Ušli su sa motkama i na prvom spratu izlomili nameštaj”, rekao je Šajn.

On je dodao da je o incidentu obavešten od vlasnika kuće, ali da je potvrdu dobio i od policije. “Na svu sreću niko nije povređen, a porodica se preselila u Debeljaču kod rođaka”, kazao je Šajn.

Šajn je zamolio porodicu Sinko i njihove prijatelje da se uzdrže od ulaska u dalje sukobe, jer činjenica da se u toku noći “sa jedne i druge strane okupilo desetine osoba može da dovede do nesagledivo tragičnih posledica”.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.