Vidojević: U policiji situacija nikad gora

Najavljeno je da će zbog ugrožene bezbednosti policajaca i građana početi pripreme za štrajk.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata, koji ima 5.000 članova, a jedan je od 12 u MUP-u, Momčilo Vidojević, zatražio je na konferenciji za novinare i neopozivu ostavku ministra policije Ivice Dačića.

"Već sledeće nedelje imaćemo sastanak i početi pripreme za štrajk koji ćemo održati nakon godišnjih odmora. Tražićemo podršku policijskih sindikata i šire, a i građana, jer je ugrožena i njihova bezbednost, a ne samo naša", kazao je on i dodao da "MUP mora da se dovede u red" i da zavladaju 4 "D" - depolitizacija, dekriminalizacija, decentralizacija i demilitarizacija.

Vidojević je ukazao da u policiji od dolaska Dačića na mesto ministra međuljudski odnosi nisu nikad bili gori, da vlada samovolja, raste broj samoubistava, sredstva i resursi se nekontrolisano troše, disfunkcionalnost organizacionih jedinica raste jer je svaki kabinet pod ingerencijom druge partije, policajci nikada nisu bili na nižoj društvenoj lestvici, oprema im je dotrajala, a uniforma pocepana.

Predstavnik sindikata Goran Radovanović izrazio je žaljenje što niko od nadležnih ne želi da čuje njihove predloge kako da se stane na put nekontrolisanom trošenju novca i kako da se naprave uštede, reše problemi stanovanja i putnih troškova policajaca.

Na konferenciji je ukazao i na brojne afere od povezivanja ministra sa članovima narko-klana, prisluškivanja ... o kojima pišu mediji, a koje nikad nisu dobile epilog.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još