Zašto muškarci ne opraštaju prevaru

1. Ego

Mnogi muškarci smatraju da u vezama "poseduju" svoju partnerku i zato ne mogu preći preko toga da je ona spavala s nekim drugim. I oni se međusobno upoređuju, pa je sama pomisao da je neko drugi imao nešto tvoje, za njih je jednostavno prevelik udarac na ego.

Dok je ženama puno gora emocionalna prevara (dok bi preko fizičke prešle), muškarcima je i fizička prevara jednostavno "previše". Žene su po tom pitanju mnogo realnije, pa ako je to bila samo "jedna glupa greška", one neće tako lako odbaciti sve uloženo u vezu, ako je ona još uvek dobra.

2. Samopoštovanje

Usko povezano sa prethodnom tačkom. Naime, ono što su istraživanja takođe pokazala je da žene imaju niže samopoštovanje nego muškarci, što se lako može odraziti i na ljubavne odnose.

U smislu da kad nađemo nekoga, njega se i držimo, koliko god to ponekad bilo teško, jer ponekad pomislimo da nećemo naći bolje ili da ćemo ostati same. Posebno se to odnosi na tridesete godine, tvrde stručnjaci.

3. Razlog

Dokazano je da su razlozi ženske prevare mnogo dublji nego oni muški. Naime, žene najčešće varaju onda kad im nešto fali u vezi, a to su ljubav i pažnja. Muškarci mnogo bolje odvajaju seks od ljubavi, dok je ženama to puno teže. Zato je ženska izdaja puno teža.

4. Iznenađenje

Kaže se da muškarci varaju više, ali žene to bolje skrivaju. Istina je da muškarcima treba mnogo duže nego ženama, da shvate kako ih partnerka vara. Žene imaju veću tendenciju proveravanja mobilnog, Fejsbuka, raspitivanja i sl. Zato muškarcima iznenadno suočavanje sa istinom može ponekad biti mnogo veći šok, zbog kojeg počinju preispitivati svoju intuiciju i to ne samo u ljubavnim vezama, već i u svim ostalim oblastima života.

Izvor: index.hr

Pogledajte još