Darko Stanić: Sa novim selektorom smo bolji!

"Lep je osećaj vratiti se u Srbiju s pobedom, dočekala nas je pozitivna atmosfera. Uspeli smo da se rešimo loših poteza, s novim selektorom smo dosta bolji, brzo smo se uhodali. Učimo iz pobede, a ne samo iz poraza. Prezadovoljan sam rezultatom, a sa Bosnom i Hercegovinom se nadam da ćemo zaokružiti priču", rekao je Stanić na beogradskom aerodromu Nikola Tesla po povratku iz Rusije.

Srpski rukometaši su u sredu pobedili Rusiju sa 29:28 u Astrahanu u pretposlednjem kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako došli na korak od plasmana na kontinentalni šampionat.

"Orlovi" će u poslednjem kolu dočekati Bosnu i Hercegovinu u hali Čair u Nišu u nedelju u 19.00.

"Otišli smo s ciljem da pobedimo i rešimo plasman na EP, što smo i uradili. S novim selektorom napravili smo čudo, sa nekoliko treninga uspeo je da izvuče ono najbolje. Idemo na pobedu... Čair je naša druga kuća, tamo je uvek odlična atmosfera, tako da je publika kroz kvalifikacije zaslužila da zajedno proslavimo odlazak na Evropsko prvenstvo", kazao je srednji bek Srbije Petar Nenadić.

Selektor Vranješ je rekao da Srbija ima mlade igrače i da tek treba da ih bolje upozna.

"Imamo mlade igrače koji bi trebalo da dobiju dosta iskustva. Trebaće nam još zajedničkih okupljanja da ih bolje upoznam i sve će biti mnogo bolje", rekao je selektor.

Vranješ koji je, kao igrač, nastupao za reprezentaciju Švedske, kazao je da nikada nije imao publiku na svojoj strani u Nišu.

"Bio sam nekoliko puta u Nišu, ali nikada nisam imao publiku na svojoj strani što će ovog puta samo doprineti boljem rezultatu i dobroj igri reprezentacije. Nadam se da će nam pomoći da pobedimo selekciju Bosne i Hercegovine", naveo je Vranješ.

Evropsko prvenstvo održaće se u Danskoj od 14. do 26. Januara sledeće godine.

Beta

Pogledajte još