Greg Popović: Ja sam ludi Srbin!

Popović je pre mnogo godina svom školskom drugu a danas vernom pratiocu višestrukog NBA šampiona Bilu Parselu na pitanje odakle je, odgovorio:

"Odakle sam? Hm. Znaš li ko je otpočeo Prvi svetski rat?", upitao je Popović.

"Da, znam, jedan Srbin je ubio austrougarskog nadvojvodu Ferdinanda", odgovorio je Parsel, a onda ostao začuđen sledećom rečenicom Grega Popovića:

"E, pa ja sam ti ludi Srbin!".

Popo kako su legendarnog trenera zvali (danas se često upotrebljava nadimak Pop) je rođen 28. januara 1949. u Čikagu. Otac mu je bio Srbin, majka Hrvatica, a on je posle igračke karijere na univerzitetu napravio trogodišnju pauzu, pa 1973. počeo da radi kao asistent upravo sa studentima koji su igrali košarku za Vazduhoplovne snage SAD.

Pre samostalnog posla u San Antoniju bio je asistent, a kako je nedavno pričao Žarko Paspalj, Popović je najzaslužniji što se on opredelio za odlazak u NBA. Greg Popović i danas prati dešavanja u našoj košarci i nekoliko puta je bio gost trenerskih seminara u Beogradu.

Košarkaš Partizana Davis Bertans je tokom leta trebalo da igra Letnju NBA ligu za San Antonio, ali ga je povreda ligamenata u tome omela.

Popović je bio i specijalni gost oproštaja Vlada Divca 2007. godine kada je pres konferenciju započeo kritikom tadašnje NBA i zvezde Sakramenta Krisa Vebera, koji se uspavao pre susreta sa medijima.

"Kakvo je to ponašanje. Kakva si ti zvezda? Ti si samo košarkaš i poštuj ljude koji su došli da rade", rekao je Popović Veberu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još