Vrh poplavnog talasa kod Bezdana, Apatina i Bogojeva

0

Vrh vodenog talasa na reci Dunav, u visini od 755 centimetra, danas se nalazi kod Bezdana ali se očekuje da u toku dana dođe do stagnacije i blagog opadanja, izjavio je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić.

“Vodeni talas se polako prostire nizvodno i danas očekujemo da će vrh vodenog talasa proći pored Apatina i Bogojeva”, izjavio je Babić.

Babić je podsetio da je najugroženija opština Beočin u nebranjenom delu, odnosno naseljima Susek, Čerević i Banoštor, gde su poplavljena pojedina domaćinstva, dok su stanovnici evakuisani.

Poplava u Apatinu (Foto: Beta )

Prema njegovim rečima, spasilački timovi su na terenu i u Starom Slankamenu.
Babić je rekao da se operativni timovi za odbranu od poplava, koje čini predstavnici lokalnih samouprava, preduzeća Vode Vojvodine, Srbijevode i Beogradvode, nalaze na terenu i da sprovode sve aktivnosti u skladu sa planom za odbranu od poplava.


“Štabovi – okružni, pokrajinski i republički stalno prate stanje i predlažu mere za spašavanje. Spasilački timovi su na terenu i pomažu stanovništvu u skladu sa situacijom”
, rekao je on.

On je podsetio da se vanredna odbrana od poplava sprovodi u slivu Dunava u dužini od 234 kilometra, dok se redovna odbrana sprovodi u dužini od 207 kilometra.

(Izvor: Blic )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.