Stari recepti: Tulumbe

0

"Imam sliku kalupa za tulumbe. Hoćeš da ti pošaljem?" Ovako je zvučio razgovor sa mojom drugaricom pre par dana. Naravno, mada više bih volela da ih napraviš i doneseš. Našalila sam se, ali kako ona zna da volim da jedem te male, sočne loptice, napravila mi ih je i – eto nje na sa tulumbama na mojim vratima sutradan.

Da je ne bih stalno smarala, ubrzo mi je dala papirić sa receptom. Hm, moraću da napravim sama. Ali ok, nije problem pošto volim tulumbe.

Piše: 500 ml vode, 100 ml ulja, 200 gr brašna, 120 gr gustina, 4 jaja, 700gr šećera, 650 ml vode, 1/4 limuna i 1l ulja za prženje.

Prvo skuvajte sirup od 500 gr šećera, kašičice limontusa i 2 dcl vode i ohladiti ga.

Vodu i ulje staviti da provri, a onda skloniti sa strane i polako dodavati brašno koje ste pomešali sa gustinom. Dobro umešati da nema grudvice, a onda ostaviti testo da se potpuno ohladi, a onda dodavati jaje po jaje i na kraju izmutiti mikserom. Sipati u ovakav kalup i pržiti na zagrejanom ulju.

Znam, sada je leto i radije ljudi jedu sladoled, ali ja moram da napravim ove tulumbice još jednom makar i neko kilo nabacila.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.