Prošlo 13 godina od budvanskog atentata

U saopštenju se navodi da je, posle neuspelog atentata na tadašnjeg lidera opozicije i glavnog protivnika Slobodana Miloševića, DB saopštila da je Drašković u Budvi pucao u sebe, da bi se predstavio kao žrtva i učvrstio svoju vodeću
ulogu u antirežimskoj koaliciji DOS.


"Tu monstruoznu konstrukciju DB jedva su dočekali neki lideri DOS i počeli da je javno šire Srbijom. Oni lansiraju i neistinu da je SPO, osnivač i predvodnik DOS, napustio koaliciju, sa ciljem da spreči izborni poraz Slobodana Miloševića. To moralno i političko bezčašće donosi duplu pobedu: Milošević gubi izbore, a iz DOS izbačeni SPO biva gurnut na političku marginu"
, ističe SPO u saopštenju.

„Ne znam šta je naš veći istorijski trijumf: da li poraz Miloševića ili slom Srpskog pokreta obnove“, izjavio je prvi među vođama pobedničke koalicije DOS, podseća SPO.

Stranka navodi da su atentatori na Draškovića pohapšeni tek 2003., u akciji Sablja. Svi su bili iz DB i Crvenih beretki.

Do dana današnjeg, međutim, nije izrečena pravosnažna presuda tadašnjem šefu DB Beograda, koji je pripremao atentat, i po čijem su nalogu dvojica njegovih saradnika, uoči zločina, putovali u Budvu i davali uputstva atentatorima.

Da nije bilo tog i takvog „istorijskog trijumfa“ DOS, 5. oktobar 2000. izgledao bi drugačije, kao i sve posle 5. oktobra, ocenio je SPO.

Pao bi ne samo vrh piramide zločina i kriminala, nego i cela piramida, a Srbija bi danas bila u Evropskoj uniji, zaključio je SPO.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još