Prijavila ga za silovanje pa se udala za njega

Odgovarajući na pitanja svog advokata Dragoljuba Đukanovića, optuženi za silovanje je rekao da je u dobrim odnosima sa oštećenom, da su 14. aprila sklopili brak i da planiraju porodicu. On je ispričao da su se njih dvoje upoznali te večeri, kada se dogodilo navodno silovanje.

Upoznali smo se te večeri, popili par pića i otišli iz kafane, ali smo se sve dogovorili. Ona je tražila da kupi da pojede nešto u Baru. Dao sam joj pare i ona me je tamo prijavila. Ne znam zašto je to učinila, verovatno iz ljutnje", rekao je novopečeni muž kome se sudi za silovanje.

Kaže da je devojku na putu do marketa ošamario, jer su imali neki nesporazum. U istrazi je izjavio da je imao seksualni odnos sa B.M. koji je bio dobrovoljan, da nije primenjivao silu, niti je devojka pružala otpor.

Oštećena B. M, sada njegova supruga, izjavila je da neće svedočiti zbog srodstva sa okrivljenim: „Iskoristiću svoje zakonsko pravo i neću svedočiti u ovom postupku", rekla je ona.

Prema optužnici zamenika višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, N. R. je 25. februara u Baru, upotrebom sile i pretnjom prinudio na obljubu B. M. On joj je prethodno ponudio prevoz do kafane, gde je radila kao konobarica.

Pošto je prihvatila, kada su došli u Bar, mimo njene volje, optuženi je skrenuo vozilom u pravcu Starog Bara i povezao je u mračnu, makadamsku ulicu u blizini Starog Bara, gde se parkirao. Potom je u vozilu zahtevao da imaju seksualni odnos, čemu se ona protivila, moleći ga da je vozi kući. Pokušala je da pobegne, nakon čega je okrivljeni povukao za ruku i vratio na sedište, a potom udario pesnicom u glavu. Naredio joj je da skine garderobu, što je ona iz straha i uradila, a zatim je silovao", piše u optužnici.

Navodi se da su potom otišli prema gradu i zaustavili se ispred dragstora da bi devojka kupila hranu. „Nakon što je ušla u dragstor, prijavila je ovaj događaj zaposlenima, a potom je sa jednim od radnika otišla u zgradu policije u Baru, gde je prijavila šta joj se dogodilo", navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.

Izvor: Vesti online

Pogledajte još