Čović: Vujošević neće stati na put jačanja Zvezde

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Očigledno je da Vujošević nastavlja da širi laži, pravi cirkus i kreira atmosferu brloga. Lopta je pod obručima stala na neko vreme, očekivao sam da će i tenzije splasnuti, ali zadojenost mržnjom Vujoševića prema Crvenoj zvezdi i meni lično evidentno ima nesagledive razmere. Uspeo je Vujošević sam sebi, ali i Partizanu, da svojim neprimerenim izjavama na konferenciji za medije posle četvrte utakmice finala plej-ofa, pokvari veče u kome su osvojili titulu, ali tu se nije zaustavio. Nastavio je po svom dobrom običaju da blati Crvenu zvezdu, da neosnovano optužuje mene i obmanjuje javnost, ali Crvenoj zvezdi neće ni na koji način neće stati na putu daljeg jačanja.

Koliko mrzi Crvenu zvezdu svedoči podatak da Vujošević izlazi iz okvira košarke i pokušava da napravi loše odnose između Dragana Džajića i mene. Ali, moram da kažem da je verovatnoća da smo se Džajić i ja potukli ravna nuli, za razliku od ogromne verovatnoće da se dogodilo sve ono zbog čega je svojevremeno pretučen Novica Čičić.

A, kada je reč o famoznom odnosu države prema naša dva najpopularnija kluba, očekujem da će država pomoći Partizanu isto onoliko koliko je pomogla i Crvenoj zvezdi kada je bila u velikim finansijskim problemima i umalo nije otišla u stečaj.

U Frojdovim analizama se jasno može videti o čemu se radi kad neko citira stihove kao što je Vujošebvić citirao Balaševićevu pesmu 'džaba vam novci, moji sinovci', a izostavi onaj deo 'ja ipak varam malo bolje' koji se odnosi na njega. A, kada spominje hvatanje za kolena, nema tu ništa ni ispod ni iznad. To je opet jasan signal da se radi o seksualnoj frustraciji. Ali, ja tu ne mogu ništa da mu pomognem osim što razumem pesmu 'dodirni mi kolena, to bih baš volela' u njenom izvornom značenju. Sve ostalo ćemo raspraviti na sudu.

Jer, nemam više nameru da gubim energiju na Vujoševića. Ne želim više da učestvujem u bilo kakvim polemikama i zbog javnosti, kako nas ponovo ne bi poistovećivali, jer kao što sam mnogo puta rekao ni po čemu ne možemo da se poredimo. A, moram da mislim i o njegovom zdravstvenom stanju.

Zato ću se maksimalno posvetiti Crvenoj zvezdi, radiću svoj posao na najbolji mogući način i učiniti sve da se u svim segmentima klupskog funkcionisanja što bolje pripremimo za narednu sezonu”, naveo je Čović.

Prvi čovek crveno-belih osvrnuo se na izjave predsednika KSS Dragana Đilasa.

“Ne želim da komentarišem ni populističke poruke i izjave iz Košarkaškog saveza Srbije, jer i oni koji tamo sede ne čine srpsku košarku. Možemo je činiti samo svi mi zajedno, a lako je merljivo ko je koliko dao našoj košarci od devedestih godina do danas. Čudi me da neko ko izjavljuje da nema nadležnost nad klubovima daje bilo kakve komentare na tu temu pošto nema nadležnost. Međutim, kada bi njima neko prozivao supruge ja sigurno ne bih sedeo na dve stolice i znao bih da izmerim čiji je veći stepen odgovornosti. Ne bih se plašio da to javno kažem bez obzira na koga bi se to odnosilo.

Zato mi sve to liči na jeftin marketing, a neću da ulazim u to da li ugled srpske košarke ruše i neki drugi naslovi i prepucavanja po medijima sa malo drugačijom tematikom.

Predsednik saveza treba da se brine o reprezentativnim selekcijama, a do ugleda srpske košarke ćemo doći kada reprezentacija Srbije na velikim takmičenjima bude beležila dobre rezultate na čemu je Zvezda uvek spremna iskreno da pomogne, jer je Srbija iznad svega”, naveo je Čović.

Izvor: Kurir