Darko Šarić vodi tajne pregovore o predaji

0

Darko Šarić počeo je tajne pregovore o predaji. Preko svojih ljudi odbegli narko-bos trenutno pokušava da sazna stav vlasti u Srbiji o uslovima predaje, odnosno šta mora da ponudi, a šta zauzvrat može da dobije, piše "Blic".

Šarićeve poruke, kako “Blic” saznaje, prenosi nekoliko njegovih ljudi, a upućene su najuticajnijim osobama u Srbiji, dovoljno moćnima da budu uključeni u ove pregovore.

“Šarić šalje svoje ljude iz Crne Gore koji su direktno vezani za njega. Oni u Srbiji pokušavaju da za njega isposluju najbolje rešenje”, tvrdi izvor “Blica”.

MUP CG: Šarić nije u Crnoj Gori
Na pisanje “Blica” reagovao je MUP Crne Gore i saopštio da se odbegli narko bos Darko Šarić ne nalazi na teritoriji te zemlje.

On kaže i da je Šariću najbitnije da sazna na koju bi zatvorsku kaznu mogao da bude osuđen, kao i da li u slučaju predaje može da računa na umanjenje te kazne.

“Sigurno je da bi njegovo svedočenje moglo da utiče na bezbednosnu i političku situaciju u Srbiji”, kaže izvor “Blica”.

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, početkom godine je najavio da će Darko Šarić biti uhapšen do juna. On je tada naveo da Srbija ima veoma dobru saradnju sa svim značajnijim evropskim i svetskim službama u pokušaju pronalaženja Šarića i da misli da će taj posao biti završen u prvom delu ove godine.

Poslednje informacije koje ima srpska policije jesu da je Šarić u Crnoj Gori i da se tamo krije već nekoliko meseci.

“Iz Crne Gore Šarić i vodi pregovore o predaji”
, kaže izvor “Blica”.

Akcija “Balkanski ratnik” na zapleni narkotika i hapšenju Šarićevih saradnika je pokrenuta u oktobru 2009. godine, a u međuvremenu su protiv njega i klana podignute optužnice za šverc više od pet tona kokaina i pranje više od 20 miliona evra.

Vile, stanovi i preduzeća koje je Šarić imao u Srbiji su zaplenjeni, a većina optuženih je sa Specijalnim tužilaštvom potpisala sporazum o priznanju krivice kojim im je u zamenu za priznanje smanjenja zatvorska kazna.

(Izvor: Blic – Tamara Marković Subota)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.