Vujošević: Ne plašim se kazne, priznajem samo sud partije!

"Imamo određene informacije o scenariju po kojem ćemo Čović i ja da dobijemo određene vemenske kazne. Partizan ima informaciju, a video sam i neke predznake, pre svega u određenim dnevnim listovima koji su u funkciji Zvezde. Uporno se ponavlja da je dobro što nije bilo mrtvih u finalnoj seriji i kako je sve posledica Čovićevog i mog odnosa. Ne znam samo da li je taj odnos prouzrokuvao incidente na derbiju posle 5. oktobra 2.000 godine kada su pretučeni igrači Partizana ili incidente u Kragujevcu" rekao je Vujošević na vanrednoj konferenciji za medije.

On je upozorio na posledice eventualne kazne, jer Čović, kako je naveo, nema zvaničnu funkciju u klubu.

"Srećan sam što nisam uhapšen, jer izgleda da bi Čović to želeo, kako bi mogao da obavlja svoje privatne poslove. Da li neko uopšte zna koja je njegova funkcija u klubu, pošto je koliko znam predsednik njegov zet. Partizan će na kaznu reagovati oštro. U nenormalnim vremenima normalne su nenormalne reakcije", istakao je Vujošević.

Direktorijum lige zakazak je za 20. jun, a Vujošević tvrdi da je Čović nedavnom smenom Predraga Bojića dokazao da ima većinu u tom telu.

"Neka donesu odluku kakvu hoće, priznajem samo sud partije, pao je 14. kilometar, ali Kadinjača neće pasti. Ne razumem kakvo je to prozivanje Ivice Dačića, stalno se protura priča u javnosti da većina političara navija za Partizan, a jedini pošteni, Vučić, navija za Zvezdu. Kakva je to država gde je on jedini pošteni političar. Pravimo sprdnju od ove zemlje"
, naveo je trener Partizana.

Prema njegovim rečima u Srbiji nije moguće dobiti finansijsku pomoć ako nemate blagonaklonost države.

"Imali smo situacije da su nas neki sponzori, privatnici, mole da ne objavljujemo da smo dobili pomoć, kako ne bi imali problema sa raznim inspekcijama. Ja sam u sukob sa Čovićem ušao iz principa, jer mislim da država mora da ima ravnoprava odnos prema Zvezdi i Partizanu. Nikad nisam želeo da se njima smanje sredstva koja dobijaju, nego i da mi imamo istu količinu. Čović je počeo da govori da su svi rezultati Partizana posledica kriminala i bliskosti sa vlašću, a ja podsećam da smo državne sponzore dobili tek posle plasmana na fajnal-for u Parizu"
, objasnio je Vujošević.

Vujošević je dodao da je tačno da niko nema kristalnu biografiju i da mu je žao zbog incidenta i tuče sa sudijom Jurasom u Vršcu, ali da ne bi trebalo zaboraviti ni da je Čović svojevremeno kažnjen jer je udario sudiju Ljucu.

Zasmetale su mu i kritike njegove izjave da je Partizanov tim nacionalno blago, kao i zluradi komentari da je Dukljanin.

"Nisu nacionalno blago samo Srbi, već i oni koji su došli ovde u Srbiju, uče srpski jezik i igraju pred ovdašnjim navijačima. Ja sam Jugosloven, partizanovac i Beograđanin. Hoćemo li sad da počnemo i logore da pravimo? Gde vodi sve to", upitao je trener crno-belih.

Prokomentarisao je i blokadu računa kluba zbog neplaćenog poreza.
"Naravno da hoćemo da platimo porez. Ne bi ga ni prijavljivali da želimo nešto da sakrijemo, potreban je reprogram. Država treba da ima sluha, kao što je to bio slučaj, ne samo u košarci, već i sa fudbalskim klubom Crvena zvezda. Ja navijam za Partizan, ali drago mi je zbog DŽajića, koji ne čelu tog kluba. Pa, i on ej morao da pretuče svog čoveka, batina je nekad iz raja izašla. Ne očekujem da država obriše dugovanja za porez, već da nađe pravičan način plaćanja poreza u sportu", zaključio je Vujošević.

Partizan je u finalu plej-ofa šampionata Srbije savladao Crvenu zvezdu i osvojio 12. uzastopnu titulu, ukupno 20. u istoriji.

Međutim, cela finalna serija ostala je u senci "medijskog rata" između Vujoševića i Čovića, koji je kulminirao po završetku četvrte utakmice finala kada je Partizan odbranio titulu.

(Tanjug)

Pogledajte još