Briljantna Barselona, Mančester ponižen

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) - Skoro svi britanski listovi izveštavaju o pobedi Barselone nad Mančester junajtedom u finalu Lige šampiona i gotovo jednoglasno navode da su briljantni Španci pokopali snove engleskog predstavnika.

"Najbolju englesku odbranu smrvio je najbolji napad na planeti", ocenjuje "Gardijan" uz opasku da je Barselonino "rastakanje" Mančester junajteda naglasilo razliku koja postoji između najbolje ekipe Premijer lige i izuzetnih sposobnosti igrača španskog tima, predvođenog Lionelom Mesijem.

"Jednostavno rečeno, Junajted kod kuće ne mora da se brani od igrača klase Lionela Mesija i Andresa Inijeste. Posebno je ovog poslednjeg tako teško pokriti da Nemanji Vidiću i Riju Ferdinandu najčešće nije preostajalo ništa drugo nego da mu gledaju leđa", dodaje se u tekstu.

"Dejli telegraf" ocenu me;a svodi na tri reči: "Razlika u klasi".

"Mančester junajted bio je sveden na marginu beznačajnosti dok je Barselona grabila ka osvajanju evropskog kupa", konstatuje "Dejli telegraf" i citira trenera Mančestera Aleksa Fergusona koji je, uz opasku da je njegov tim skupo koštala traljava odbrana, priznao da je u Rimu pobedila bolja ekipa.

"Dejli telegraf" i pored toga procenjuje da je Ferguson platio visoku cenu vlastite opreznosti i da je, propuštajuci da iskoristi jake strane sopstvene ekipe, pružio Kataloncima priliku da Junajtedu očitaju fudbalsku lekciju.

List konstatuje i da je ceo meč obeležila greška srpskog reprezentativca Nemanje Vidića, koji je pre finala proglašen za najboljeg igrača sezone u engleskoj Premijer ligi, ali ga je Samjuel Eto vrlo lako prevario kod prvog gola Barselone.

Kritikama Vidića pridružio se i "Tajms", koji mu je dao najnižu ocenu.

"Vidić je bio loš, dozvolio je Etou da ga pretrči kod prvog gola, a i Mesiju je ostavljao previše prostora", piše u tekstu "Tajmsa" u kome se Lionel Mesi naziva "čudesnim igračem" i "prevelikim zalogajem za Mančester junajted".

"Mančester Junajted je izgledao kao gubitnik i pre drugog, Mesijevog gola", dodaje se u tekstu uz ocenu da su Kristijano Ronaldo i ostali igrači Mančestera zalutali u večnom gradu.

Pogledajte još