Sremska Mitrovica: Glasna ljubav deli komšije

Novom Odlukom o kućnom redu u stambenim zgradama, odbornici Skupštine grada Sremska Mitrovica stavili do znanja da su protiv bahanalija koje ugrožavaju stanarski mir. Neposlušnima najpre sledi „žuti karton“ udarom po džepu, a za „ponavljače“ i „crveni karton“ - proterivanjem iz zgrade.

Među grehe spadaju lumperajke, višak muzičkih decibela, ali i „preglasno“ vođenje ljubavi. Zbog glasnog izražavanja seksualnog zadovoljstva stiglo je već 14 prijava, a zbog dva para su inspektori morali da intervenišu „na licu mesta“ kako bi prekinuli „radnju“.

Proteklih godina dolazile su razne pritužbe stanara na nedolično ponašanje komšija u zgradi. Počev od pojedinačnih primedbi pa do peticija sa potpisima, više desetina stanara poput onih iz naselja KP Dom i Kamenjar žalili su se na preglasnu muziku, dečija graju, roštiljanje ispod prozora... Sve češće se, međutim“, potvrđuju komunalni inspektori, „pritužbe odnose na slobodnije izražavanje ljubavi u popodnevnim ili kasnim večernjim satima. Potpisnici prijava tražili su sankcije protiv takvih stanara“.

Novom odlukom Skupštine grada, preglasno vođenje ljubavi je ugrađeno u član 24. i „provučeno“ pod zabranu izazivanja vike i buke ometanjem mirnog odmora. Za svaki, pa i ovaj prekršaj, predviđene su sankcije počev od blažih, poput opomena komšija ili novčanih kazni od 2.500 do 25.000 dinara, pa preko težih kao što je „viđenje na sudu“, odnosno podnošenjem prekršajnih i krivičnih prijava, pa sve do one poslednje - iseljenja iz zgrade.

Pored toga, prijavljivano je i vođenje ljubavi po haustorima, liftovima, ali i hodnicima zgrada, za šta su stanari opominjani da moraju redovno da zaključavaju svoje zgrade.

Izvor: Novosti

Pogledajte još