Bela Palanka: Pronađen uređaj za prisluškivanje u kabinetu predsednika opštine

"Uređaj smo pronašli juče pripadnik obezbeđenja i ja, sasvim slučajno, dok smo pomerali komodu u mojoj kancelariji, ispod koje je bila sakrivena baterija. O tome samo odmah obavestili Tužilaštvo i Policijsku stanicu u Beloj Palanci", kazao je Miljković na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, policajci su izašli na teren i izvršili uviđaj, uzeli su uredjaj za prisluškivanje i sada se rade sve analize, kako bi se utvrdilo ko je i zašto postavio tu opremu.

Miljković je rekao "da su on lično i njegovi saradnici zgranuti".

"Postavlja se pitanje čiji je interes da se prisluškuje predsednik opštine kakva je mala i nerazvijjena opština Bela Palanka. Da li je to interes državnih organa, ili je to interes naših političkih protivnika"
, kazao je Miljković.

Miljkovih napominje i da se postavlja pitanje i da li su posle svega on i njegovi saradnici, njihove porodice, ali i sami građani -sigurni i sposobni da rade.

On je dodao da će o ovome obavestiti republičkog javnog tužioca, predsednika Vlade i ministra unustrašnjih poslova Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vucića.

"Zahtevaćemo da se oni lično založe da se pronadju oni koji su ovo uradili i adekvatno kazne. Znam da ovo nije lako, pre svega nama kao rukovodiocima. Postavlja se pitanje da li ova država može da funkcioniše na normalan način, da li mi koji predstavljamio građane posle svega ovoga normalno možemo radimo i funkcionišemo"
, kazao je on.

Miljković je naveo da neke pretpostavke govore da je ovaj uredjaj postavljen već prošle godine, a kao dokaz za to je rok trajanja baterije do januara 2013. godine.

"Zahtevaću od nadležnih organa da sašlušaju sadašnje i bivše radnike koji su bili u mogućnosti da ulaze u kabinet predsednika, angažovaćemo nadležne organe i agencije koje to rade da se prekontroliše cela zgrada Opštinske uprave i prostorije u javnim preduzećima i ustanovama"
, kazao je Miljković.

U Policijskoj upravi u Pirotu nam je rečeno da je policija izvrršila uviđaj i da je istraga u toku.

U Beloj Palanci vladajući većinu Skupštini opštine čini Demokratska stranka, Koalicija za Belu Palanku i Jedinstvena Srbija.

Izvor: blic

Pogledajte još