Meč Đoković-Stahovski prekinut zbog mraka, nastavak u petak

BEOGRAD, 28. maja 2009. (Beta) - Meč Trećeg kola Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, koje se igra na terenima pariskog Rolan Garosa, između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Ukrajinca Sergija Stahovskog, prekinut je zbog mraka i biće nastavljen u petak.

Đoković je u trenutku prekida vodio sa 2:0 po setovima (6:3, 6:4).

Srpski teniser je sigurno počeo prvi set i poveo sa 4:1, oduzevši servis Stahovskom u četvrtom gemu. U šestom gemu Đoković je imao još dve šanse da napravi brejk, ali je 110. teniser na ATP listi uspeo da sačuva gem na svoj servis.

Četvrti teniser sveta nije uspeo da realizuje prvu set loptu u osmom gemu, koju je Stahovski spasao dobrim servisom, ali je u narednom gemu sigurno servirao i posle 38 minuta igre dobio je taj deo igre sa 6:3.

Na početku drugog seta Ukrajinac je iskoristio greške Đokovića, oduzeo mu servis u drugom gemu i poveo sa 3:0. Stahovski je prednost brejka uspeo da održi do sedmog gema kada je Đoković iskoristio prvu brejk priliku i smanjio rezultat na 4:3.

Đoković je u devetom gemu još jednom oduzeo servis Stahovskom i preokrenuo rezultat na 5:4.

U narednom gemu koji su obeležili dugi poeni sa osnove linije, srpski teniser nije iskoristio jednu set loptu, a Stahovski priliku da izjednači rezultat, ali je Đoković realizovao drugu set loptu i dobio drugi set sa 6:4 nakon 51 minuta igre.

Pobednik će u četvrtom kolu igrati sa boljim iz duela Nemca Filipa Kolšrajbera i Španca Huana Karlosa Ferera. I taj meč je prekinut zbog mraka, pri rezultatu 2:2 po setovima.

Nagradni fond turnira na Rolan Garosu je 16.150.460 evra.

Pogledajte još