Na koncertu podrške Nišvilu 2.000 Nišlija

"Cilj je da ovde nastane Pokret za podršku Nišvilu koji će nastaviti da pruža podršku festivalu. Očekujemo izvinjenje nadležnih iz ministarstva kulture, da Vlada Srbije imenuje adekvatne ljude u ministarstvu kulture i da izdvoji adekvatna sredstva kao što dobijaju festivali ovakvog značaja. Za dva dana peticiju na internetu potpisalo je 10.000 ljudi a nekoliko stotina mejlova podrške pristiglo je iz cele Srbije. I ova slika koja će otići večeras iz Niša trebalo bi da bude dovoljan argument da se takve odluke donesu", rekao je Marjan Cvetković, jedan od Nišlija koji su inicirali osnivanje Tima za podršku Nišvilu.

"Ovo nije sukob Niša i Beograda, ovo je zajednički pokušaj da se najvrednije stvari u kluturi Srbije istaknu i sačuvaju", kazao je novinar Velibor Petković, koji je i jedan od voditelja "Nišvila".

U amfiteatru pred spomenikom Šabanu Bajramoviću, nastupili su niški bendovi "Jazzbooka", "Krembou" i "Underdogs" a među posetiocima koji su došli da iskažu podršku Nišvilu našao se i zaštitnik građana Saša Janković.

"Komisija je donela odluku kakvu je donela ali je očigledno da ona nije prihvaćena na dobar način od ljubitelja muzike, od ljbitelja kulture, od građana Srbije i nadam se da će Ministarstvo kulture smoći snage da tu odluku ispita i učini nešto što je na tragu svega onoga o čemu pričamo svakodnevno, dakle, povratka vrednosti u Srbiju, povratka kulture u Srbiju, ali nažalost vrlo često ne radimo", rekao je Janković.

Među prisutnim posetiocima koncerta bio je i poslanik iz Niša dr Dušan Milisavljević.

U planu je organizovanje koncerta u Beogradu kao znak podrške "Nišvil džez festivalu", a detaljne informacije možete naći na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/events/433854460047139/?ref=ts&fref=ts.

Izvor: blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.