Vučić: Ovo će biti prvi pobednički Vidovdan u istoriji

Vučić je u Dnevniku RTS-a rekao da je oprezni optimista zbog činjenice da je Srbija mnogo toga uradila za 10 meseci u različitim sferama društvenog života.
"Smatram da oni koji treba da budu naši partneri ne treba da nam daju svoju minimalnu ponudu već bi trebalo da ubrzaju proces stvaranja normalne i pristojne Srbije i mislim da će to razumeti“, rekao je Vučić. "Nikada nisam voleo alibi igrače", dodao je Vučić i ponovio da je uveren da ćemo dobiti datum.

"Ja ću biti kriv građanima Srbije ako to ne dobijemo i neko će morati da objasni zbog čega to nismo dobili“, rekao je on navodeći da je Srbija uradila mnogo više nego što su to i njeni građani očekivali i uradila više i nego što je bilo ko u Evropi očekivao.

"Srbija je danas neuporedivo uglednija zemlja, možete da volite ili ne bilo koga od nas...idite u bilo koji centar u svetu, Vašington, Berlin, Moskvu, Brisel, Madrid, Rim - Srbija danas uživa petostruko veći ugled nego što ga je uživala pre godinu, dve pet ili 10“, smatra Vučić.

Na pitanje "kako stojimo sa Nemačkom“ što se tiče datuma Vučić je rekao da je Srbija uradila najveći deo posla, počela da pokazuje čitavom svetu da su promene u Srbiji moguće...
"Uveren sam da će naši prijatelji u Nemačkoj ne umeti da nagrade ono što smo uradili već umeti da vrednuju ono što smo napravili“, rekao je Vučić.

On je dodao da ima mnogo razgovora i to na svakodnevnom nivou, da nema mnogo garancija, ali da smatra da "snagu argumenata ne možete da pobedite". Ne bi bilo iznenađenje da bude u drugačije ali mislim da ćemo na ovaj Vodovdan slaviti, naglasio je prvi potpredsednik vlade.

Izvor: Kurir

Pogledajte još