Akvaparkovi u Srbiji

0

Leto je tu, pripreme za more u jeku, a ukoliko nećete na more, odlično rešenje mogu biti akvaparkovi, jezera i reke. Srbija je u poslednjih par godina doživela pravu ekpanziju

Evo nekih ideja kako da provedete leto u Srbiji.

Akvapark Izvor Aranđelovac

Aqua park Izvor se nalazi u Aranđelovcu, tačnije u Bukovičkoj banji, na samo sat vremena vožnje od Beograda. Na površini od 6 ha uz tri bazena sa mineralnom vodom, moderne atrakcije i najviše tobogane u Srbiji ovaj akva park odlično adrenalinsko iskustvo.

Tu su tobogan „Boomerang“ koji nudi jedan od najekstremnijih spusteva sa čak 22m visine. Zatim „Space Boat“ kao kombinacija dva tobogana, „Rafting Slide“ – širok, otvoren tobogan visok 18m, „Black Hole“ zatvoreni tobogan u obliku cevi. Ovaj akvapark nudio i spust „Freefall“ koji počinje sa 18m visine, zatim „Twister“, „Multi Slide“… Tu je i zabava za klince – zeka niz koga se spuštaju, oktopus, žabu, pečurke, delfina…

Akvapark u Mlavskim termama

Mlavske terme radi preko cele godine sa dnevnim i noćnim kupanjem, zahvaljujući temperaturi vode od 30 do 40 stepeni. Posetiocima je na raspolaganju šest bazena (2 zatvorena i 4 otvorena bazena) kao i jedan bazen sa slanom vodom. Bazeni rade svakog dana od 10h do 22h. Termomineralna voda koja se nalazi u bazenima RUC Ždrelo pomaže u lečenju kožnih i probavnih organa.

Petrolend – Bački Petrovac

Akvapark Petroland je najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji. Nalazi se u Bačkom Petrovcu, blizu Novog Sada i na 120 km od Beograda.. Geotermalna voda izvire sa dubine od oko 800 metara, a kada su velike vrućine leti, voda se hladi. Park se prostire na 20 hektara.

Foto: www.ruczdrelo.rs/sr/aqua-park

Jagodina

Sistem tobogana od 600 metara, pet restorana, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1200 ležaljki i sunocobrana, a uz to i celodnevne priredbe, animacija za posetioce, muzika uživo, dečije priredbe sa klovnovima… Akva prak u Jagodini, na površini od pet hektara, od 2007. godine kada je otvoren, posetilo je preko dva miliona ljudi.

Sokobanja

U okviru sportsko-rekreativnog kompleksa Podina, na samo 1,5 km od centra grada nalazi se ovaj zabavni vodeni kompleks izgrađen na površini od 16 000 m² i može da primi do 2000 posetilaca. Kompleks sadrži: poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za odrasle i decu, bazen sa tri tobogana i upravnu zgradu sa pratećim sadržajima. Pruža mogućnost celodnevne zabave i rekreacije za sve starosne kategorije posetilaca, a organizuju se i raznovrsni kulturno-zabavni i sportsko-rekreativni sadržaji, kako bi se upotpunio i obogatio boravak posetilaca.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.