Klivlend ostao u seriji

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu Orlando sa 112:102 i tako smanjili vođstvo rivala na 3:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Ekipu je do trijumfa predvodio Lebron Džejms sa 37 poena, 14 skokova i 12 asistencija. Klivlend pokušava da postane tek deveta ekipa od 1947. godine koja je uspela da pobedi u seriji posle zaostatka od 3:1.

Orlando je u sinoćnoj utakmici gubio i sa 22 poena razlike i uspeo je da smanji prednost rivala, ali ne i da preokrene rezultat.

Medžik ima još dve prilike da dođe do velikog finala NBA, u kome je prvi i jedini put igrao 1995. godine, kada su u timu igrali Šakil O'Nil, Peni Hardavej i Horas Grant.

Sledeći meč igra se u subotu uveče u Orlandu, a eventualna sedma utakmica igraće se u Klivlendu.

Hidajet Turkoglu postigao je 29 poena za Orlando, a Dvajt Hauard završio je meč sa 24 poena i 10 skokova. Medžik je u četvrtoj četvrtini poveo sa 79:78, ali tada je Džejms preuzeo utakmicu u svoje ruke.

Klivlend je napad sveo na njega i svaki napad je širio za svoju prvu zvezdu.

"Utakmica se u suštini stalno svodi na Lebrona. Ako uđe u reket, to je automatski faul. Jedna od stvari koje moramo da sprečimo je da ga stavljamo na liniju penala 20 puta u meču. Moramo da pronađemo način da to sprečimo", rekao je trener Orlanda Sten Van Gandi.

Pogledajte još