Bubalu i još sedmorici određen pritvor

0

Sudija za prethodni postupak odredio je danas pritvor do mesec dana bivšem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i još sedamorici osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd preduzeću Vorldfin.

Tužilac Miljko Radisavljević rekao je da je sud prihvatio predlog tužilaštva i odredio pritvor do mesec dana svim osumnjičenim.

Radisavljević je podsetio da je tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Bubala i još sedam osumnjičenih za zloupotrebe prilikom prodaje akcija Luke Beograd.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja, osim Bubala, tereti se i bivši direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević, bivši izvršni direktor te agencije Goran Mrđa, bivši direktor Centra za tržište kapitala u toj agenciji Aleksej Misailović, bivši direktor Akcijskog fonda Srbije Aleksandar Gračanac, kao i bivša direktorka Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Naredbom o sprodvođenju istrage, bivši direktor Privrednog društva Luka Beograd AD Miroslav Drobac i bivši finansijski direktor tog privrednog društva Dušan Kosovac, terete se za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja zaprećena je kazna do 12 godina zatvora, dok je za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.