Nikšić: Zaplenjeni arsenal oružja i eksploziv

0

Crnogorska policija zaplenila je na dve lokacije na području Nikšića arsenal naoružanja i eksploziva, a tim povodom uhapšena je jedna osoba, dok se za drugom traga, saopšteno je danas u Podgorici.

Uprava policije Crne Gore je navela da je nikšićka policija zaplenila 15 pakovanja TNT, dve nagazne mine sa trotilskim punjenjem, ručni bacač – zolju, lovačku pušku, 10 ručnih bombi, kao i veću količinu metaka, štapina i detonirajućih kapisli i drugih materija.

Inspektori, na osnovu operativnih saznanja, pretresli su kuću Ž.T. (38), u jednom nikšićkom selu, na granici sa Bosnom i Hercegovinom, u kojoj je pronađeno 10 ručnih bombi M-75 i M-52, ručni bacač marke “zolja”, kao i lovačka puška marke “montekarlo”.

Inspektori su u istom selu pretresli i kuću P.T. (61), u kojoj je pronađeno 15 pakovanja TNT privrednog eksploziva, dve pešadijske nagazne mina sa trotilskim punjenjem, snop detonirajućeg štapina, pet električnih detonirajućih kapisli, 630 komada puščanih i pištoljskim metaka raznog kalibra i dva okvira za municiju od snajperske puške.

“Osumnjičeni P.T. je, uz krivičnu prijavu, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Za isto krivično delo tereti se i Ž.T. kojeg policijski službenici potrauju”, navela je Uprava policije Crne Gore.

Dodaje se da su službenici Centra bezbednosti Nikšić u prethodnih nekoliko dana kod još tri lica pronašli i oduzeli četiri puške – jednu automatsku, jednu malokalibarsku i dve lovačke.

(Izvor: Kurir )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.