Polovne stvari koje ne smete imati u kući

Krevetić za dete

Krevetići za decu podnose puno “zlostavljanja” od strane mrzovoljne dečice. Znaju da budu rasklimani, a vi želite siguran krevetić za dete. Prema jednom istraživanju koje je objavio “Njujork Tajms” problemi s nesigurnim krevetićima doveli su do 150 smrtnih slučajeva između 2007. i 2010. godine.

Posuđe za kuvanje

Ovo je svakako nešto u šta bi trebalo da uložite više novca. Pogotovo ako je reč o posuđu s neprijanjajućim dnom. Već korišćeno posuđe sigurno se oštetilo tokom upotrebljavanja, teže ga je čistiti i postoji veća mogućnost od ispuštanja štetnih hemikalija.

Mikseri

Mikseri zahtevaju da njihove oštrice budu super oštre i održavane kako bi što bolje radile. Ako kupite polovni mikser mnogo ćete više čekati da obavi posao, jer su oštrice tupe.

Tapacirani nameštaj

Teško je rešiti se ustajalog mirisa koji ima neki tapacirani polovni nameštaj, bez obzira koje sredstvo za čišćenje koristili. S vremenom i korišćenjem takve stvari se jednostavno istroše, napune prašinom, a o grinjama da ne govorimo.

Madraci i jastuci

Nikad, ali nikada ove stvari nemojte uzimati od drugih ili još gore, kupovati polovne. To nije vredno toga da rizikujete mogućnost grinja, plesni ili nečeg drugog što bi se u jastucima i madracima moglo naći.

Usisivač

Usisivači su jedno od kućnih pomagala koja se najviše koriste i ne traju večno. Ako vam treba nešto što još uvek ima snagu za usisavanje kako biste što bolje očistili prašinu u domu, najbolje je da kupite novi usisivač.

Izvor: b92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.