MUP da se izjasni o Vladimiru Božoviću, mobingu, poršeu, putovanjima...

"Ukoliko je u pitanju mobing, PSS će pomoći koleginici na svaki mogući način. Kako se ne bi nanosila dalja šteta policiji hitno treba utvrditi da li je bilo zlostavljanja i ukoliko jeste, ko je kriv. Ako se utvrdi da je u pitanju Božović, on treba da snosi sve posledice po zakonu" kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Prema Mijailovićevim rečima, "Božovićev posao je da brine o poboljšanju rada policije, a ne da preko MUP rešava svoje materijalne probleme".

Svakako da imidžu policije u društvu ne doprinosi kada se Božović vozi "poršeom" ulicom Strahinjića Bana, kao što smo imali prilike da vidimo. Dok država od porodice policajca Čedomira Petkovića koji je poginuo braneći Srbiju na Kosovu, traži da vrate odštetu dobijenu za njegovu smrt, Božoviću se potpisuje vansudsko poravnjanje zbog navodno neisplaćenih zarada u vrednosti od oko 70.000 evra. Čime je zadužio državu da dobije toliki novac?", kaže Mijailović.

Mijailović je državnog sekretara zamolio "da se povremeno vrati u zemlju i radi svoj posao".


"Molimo ga da obrati pažnju na probleme policije, a ne da non-stop putuje po svetu radi lične promocije, jer od njegovih obilazaka ni Srbija ni MUP nema nikakve koristi", kaže Mijailović.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.