Nišlije uživale uz Devetu Betovenovu

Dirigent Suzana Kostić nakon koncerta izjavila je da su svi izvođači večeras dali svoj maksimum.

"Osećaj je neverovatan, publika je bila fantastična, a Deveta Betovenova je za svakoga veliki izazov. Srećni smo i zadovoljni što je sve prošlo najbolje što je moglo, a čini mi se da bismo mogli ponovo i to odmah. Spremali smo se mesec dana i predano smo radili, što se pokazalo kao dobro obavljen posao", rekla je Kostić.

(old_image)

Domaćin večeri bio je nemački ambasador Hajnc Vilhem, koji se obtatio pisutnim gostima uz reči zadovoljstva što je u prilici da podrži ovakvu manifestaciju. Manifvestacija izvođenja Devete Betovenove simfonije koštala je tri milina dinara, od kojih je 1,1 milion izdvojila nemačka vlada.

(old_image)

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić na samom početku pozdravio je prisutne i poručio da su otvorena vrata svim gostima koji žele da posete Niš, i da je večeras iz Niša poslata poruka mira i tolerancije.


"Prva ideja bila je da nastupi beogradska filharmonija, međutim ispostavilo se da će nasttupati Nišlije, te je više 300 izvođača bilo na sceni i pokazalo neverovatnu želju da mogu da daju sve od sebe i naprave spektakl. Niš ima sve više umetnika koji mogu da iznesu i teret najviših umetničkih ostvarenja", rekao je gradonačelnik Perišić.

Izvor: blic

Pogledajte još