Vinovdan u Kruševcu

U poplavi uvoznih vina i uvoznika koji se trude da zauzmu svoje mesto na sve zanimljivijem srpskom tržištu, VINOVDAN je pokušaj da se javnosti prikaže ono najbolje iz vinarstva Srbije. To je razlog zbog kojeg na VINOVDANU nema stranih vina i izvikanih svetskih brendova.

Ideja Festivala je promocija najboljih srpskih vina i vinske kulture Srbije na način koji dolikuje njihovom visokom kvalitetu, i na mestu koje nosi sa sobom težinu tradicionalnih vrednosti. Ekspanzija vinarstva u Srbiji je poslednjih godina evidentna, ali je potrebno prikazati dostignuća domaćih proizvođača i na ovaj način.

Drugi po redu Festival srpskih vina VINOVDAN će se odvijati tokom 6. i 7. juna 2009. godine u najvećem kruševačkom hotelu RUBIN.

I ovoga puta broj izlagača je ograničen, jer će VINOVDAN pokušati da, još jednom, predstavi samo najbolja srpska vina.

Drugi VINOVDAN će pratiti i program Kulinarske asocijacije Srbije. U oba Festivalska dana najbolji kuvari Srbije spremaće za posetioce izuzetne gastronomske specijalitete. Time ćemo na najlepši način zaokružiti vinsku priču.

Tokom Festivala biće održano i nekoliko predavanja, planirane su i promocije novih vina iz više vinarija, i mnogo drugih sadržaja... Deo Festivala činiće i svojevrsna berza, jer se očekuje i učešće ljudi iz Horeca sistema, distributera i veletrgovaca, i mnogih drugih povezanih sa vinima na bilo koji način. 

Kotizacija za posetioce 

Degustacija vina će biti realizovana putem vaučera, po ceni od 200,00 dinara (svaki vaučer omogućava degustacije na svim štandovima); vaučer / čaša za degustaciju će se prodavati na jasno označenim punktovima u hotelu (povraćajem čaše, posetilac dobija nazad 100,00 dinara)

Dobro raspoloženje na Festivalu održavaće mnogobrojni učesnici zabavnog programa. 

Više informacija na sajtu www.vinovdan.com

(29. maj)

Pogledajte još