Cvetković: Prioriteti vlade - evropska Srbija

BEOGRAD, 29. maj 2009. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je u petak da su prioriteti Vlade Srbije da Evropska unija što pre aktivira prelazni trgovinski sporazum sa Srbijom, da započne primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

"Vizija Vlade Srbije je demokratska i ekonomski prosperitetna Srbija koja je integrisana u Evropu, a odluka vlade da jednostrano primeni prelazni trgovinski sporazum sa EU potvrđuje njeno čvrsto opredeljenje za evropske intergacije", rekao je Cvetković na otvaranju međunarodnog skupa "Vizija evropske Srbije" u Sava centru.

On je kazao da je prioritet vlade da Srbija bude uvrštena na belu šengensku listu istakavši da vlada nastavlja da ispunjava obaveze prema Haškom tribunalu, kao i na planu izgradnje administrativnih kapaciteta i reformi.

Obraćajući se učesnicima skupa, šef delegacije Evropske komisije u Beogradu Žozep Ljoveras je rekao da ekonomska kriza i institucionalne promene u EU neće ometati proces proširenja.

Pogledajte još