Srpski raj za male pare

Ako vas je finansijska situacija sprečila da ove godine planirate godišnji odmor na moru ili jednostavno želite da promenite uobičajeni način letovanja, obradovaće vas činjenica da za malo novca možete da upriličite odmor u klasičnom srpskom ambijentu.

Turistička ponuda Srbije sve je bogatija etnoselima, vikendicama, salašima, vajatima, brvnarama, ali i apartmanima i hotelima, koji nude smeštaj po pristupačnim cenama sa domaćom hranom i uživanjem u prirodi. 

Apartmani u selu Krčmar - samo 500 dinara 

Selo Krčmar nalazi se na obroncima planine Maljen, na 100 kilometara jugozapadno od Beograda. Svega deset kilometara dalje nalazi se vazdušna banja, turistički centar Divčibare, gde leti možete koristiti bazene, a zimi ski-staze. Klima je umereno kontinentalna i idealna za prevazilaženje letnjih žega.

Ako vam se sve navedeno dopalo, obradovaće vas činjenica da za samo 500 dinara po osobi možete da noćite u apartmanima „Krčmar“, smeštenim u prelepom kolubarskom regionu. 

Ako spadate u komformiste, prijaće vam mogućnost plaćanja ishrane i smeštaja na bazi punog pansiona po ceni od samo 1.600 dinara dnevno. 

ATRAKCIJE: 

- pešačke staze
- lovišta
- osmatračnice za ptice
- staze za planinski biciklizam 

AKTIVNOSTI: 

- branje voća, povrća, šumskog i lekovitog bilja i pečuraka

Noć u Rudnu - 600 dinara 

Selo Rudno nalazi se u opštini Kraljevo, ispod planine Radočelo na 1.643 metara nadmorske visine, između manastira Studenica i Gradac. 

Čist vazduh i mnogo sunčanih dana bez vlage su pored turizma idealni i za rešavanje bronhijalnih problema kod dece i odraslih. U ovom mestu nalazi se turističko domaćinstvo „Jelena“, koje ima dva objekta za izdavanje - kuću i brvnaru. 

Ako je Rudno vaša željena destinacija za odmor, u domaćinstvu „Jelena“ možete noćiti po ceni od 600 dinara po osobi ili 650 ukoliko se odlučite i za doručak. Cena polupansionske usluge iznosi 900 dinara, dok ćete za pun pansion morati da izdvojite 1.300 dinara. 

ATRAKCIJE: 

- park prirode Golija
- izlet do vrha planine Radočelo
- manastir Studenica 

AKTIVNOSTI: 

- šetnja
- džoging

Brusnica - srpsko more za 500 dinara 

„Ljubino dvorištance“ nalazi se na svega pet kilometara od centra Gornjeg Milanovca, na mirnim proplancima sela Brusnica. 

Domaćinstvo poseduje kuću i drveni vajat (prenet iz sela Pranjani) sagrađen davne 1893. godine, a turistima su za najam na raspolaganju jedna jednokrevetna i dve dvokrevetne sobe. 

Možete se odlučiti i za samostalno pripremanje hrane, ali će vam domaćini toplo preporučiti da probate specijalitete vredne domaćice koja će vam obroke dopremiti kada vi to poželite, umesto u tačno određeno vreme. 

Prenoćište košta svega 500 dinara, dok je noćenje sa doručkom samo 200 dinara više. Boravak na bazi polupansiona će vas koštati 900 dinara po osobi, odnosno 1.100 za pun pansion. 

AKTIVNOSTI: 

- šetnja
- plivanje u bazenu 

POGODNOST: 

Deca do sedme godine plaćaju svega 50 odsto od izabrane usluge, dok je smeštaj za mališane do četvrte godine potpuno besplatan.

SAVET PLUS 

Pored uživanja u pravom seoskom ambijentu, možete kupiti i autentične
srpske proizvode: šljivovicu, zimnicu, med, sir i kajmak, rukotvorine
domaćica… 

Izvor: Alo
(29. maj)

Pogledajte još