Ivanovićeva ubedljivo do osmine finala

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se  osminu finala Otvorenog prvenstva Francusk, pošto je pobedila Čehinju Ivetu Benešovu sa 2:0, po setovima 6:0, 6:2.

Ivanovićeva je osmi nosilac, a u sledećem kolu igraće sa pobednicom meča devetog nosioca Viktorije Azarenke iz Belorusije i Špankinje Karle Suares Navaro.

Ivanovićeva je bila ubedljiva u današnjem meču. Prvi set dobila je za samo 23 minuta, a protivnici je dozvolila brejk tek u trećem gemu drugog seta, kada je Benešova povela 2:1.

Reprezentativka Srbije odmah je uzvratila i osvojila sledećih pet gemova za plasman u osminu finala.

Ana Ivanović rekla je da joj je današnja pobeda protiv Čehinje Ivete Benešove jedan od najboljih mečeva u karijeri i dodala da joj je podignuto samopouzdanje pred nastavak takmičenja na Rolan Garosu.

"Ovo mi je stvarno jedan od najboljih mečeva. Odigrala sam bez greške, bila sam agresivna, dobro sam se kretala, izlazila na mrežu, dobro servirala. Tako je bilo danas, sledeći će možda biti drugačiji. Važno je da sledeći meč gledam kao najteži, jer ako ne bude takav, biće samo bonus", rekla je Ivanovićeva novinarima.

"Iskreno, bilo je teže nego što rezultat pokazuje. Zaista sam srećna kako sam odigrala. Bilo je neizvesnoti u prvom gemu, kada sam spasla dve brejk-lopte. Važno je da sam sačuvala smirenost tokom celog meča i kada je bilo potrebno u drugom setu podigla intenzitet", rekla je Ivanovićeva.

"Ovaj meč mi daje mnogo samopouzdanja. Srećna sam što sam prošla i što imam priliku da igram. Imam osećaj da su mi potrebni mečevi, da prođem kroz takmičenje. Igrala sam mnogo sparing duela na treningu, ali to je mnogo drugačije od turnira. Srećna sam zbog svake pobede", rekla je Ivanovićeva.

Novinare je zanimao novi način serviranja pri prvom servisu, na čemu je teniserka radila sa svojim trenerom.

"Imala sam od ranije samopouzdanja što se tiče kik servisa i često sam ga koristila umesto ravnog. Sada sam sigurnija i u ravnom, tako da se tako osećam i pri drugom servisu. Važno je kombinovati, jer ako stalno servirate ravno, protivnik se navikne. Radim na brzom servisu, jer u slajsu i spinu imam od ranije mnogo samopouzdanja", rekla je Ivanovićeva. 

Rezultati:

Aravan Rezai – Mišel Laršer de Brito 7:6, 6:2
Dominika Cibulkova – Žizela Dulko 6:4, 6:2
Agnješ Šavaj – Venus Vilijams 6:0, 6:4
Dinara Safina - A. Pavljučenkova 6:2, 6:0

Pogledajte još