Tišina i suze ispred Parlamenta BiH: Građani odali počast preminuloj bebi Berini

0

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u nedelju uveče ispred zgrade Institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu kako bi odali počast preminuloj bebi Berini Hamidović iz Sarajeva, piše Klix.ba.

Na Trg Bosne i Hercegovine u večernjim satima počeo je da pristiže veliki broj građana Sarajeva, turista i stanovnika iz okoline glavnog grada BiH. Majke s bebama, roditelji s mališanima, trudnice, studenti, penzioneri…

Oni su se okupili ispred zgrade u kojoj sede oni koji treba da donesu zakon o jedinstvenom matičnom broju i gde su proteklih dana održavani mirni protesti.

Na platou ispred Parlamentarne skupštine na licima građana se mogao videti bol i suze za devojčicom koja nas je napustila pre nego što je i dobila priliku da upozna ovaj svet, okrutan čak i prema bebama, piše portal Klix.ba.

Građani su u tišini palili sveće, polagali cveće, ostavljali igračke, molitvom ili ćutanjem iskazali bol i odali počast.

U nedelju se veći broj građana Tuzle takođe okupio na Sonom trgu. Počast su odali i građani u drugim gradovima, poput Travnika i Livna.

Beba Berina Hamidović preminula je u Beogradu, gde se nalazila na lečenju.

(Izvor: Klix.ba)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.